'Rojin'i seks kölesi yaparım'a 'Çüüşş!'

Kadın Platformu ve Feministler Akşam Gazetesinin Ankara Bürosu önünde, Serdar Turgut için “Çüüşş eylemi’’ yaptılar. Kürt sanatçı Rojin'e destek vermek için Kuğulu Park’ta toplanan kadınlar “Çüüşş” pankartı eşliğinde yürüdü.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2009 02:55 GÜNCELLEME 30.10.2009 02:55 YAŞAM
'Rojin'i seks kölesi yaparım'a 'Çüüşş!'

Yavuz Altan'ın haberi

Şarkıcı Rojin'i seks kölesi yapma üzerine kurulu yazısıyla kadınları kızdıran Akşam gazetesi yazarı Serdar Turgut Ankara'da protesto edildi. 
 
Kadın Platformu ve Feministler Akşam Gazetesinin Ankara Bürosu önünde, Serdar Turgut için “Çüüşş eylemi’’ yaptılar. Kürt sanatçı Rojin'e destek vermek için Kuğulu Park’ta toplanan kadınlar “Çüüşş” pankartı eşliğinde sloganlarla Akşam gazetesine yürüdü. Kadınlar, “Başına bir hal gelirse Serdar, dağlara gel dağlara” şarkısını söylediler.

MİZAH BEYİNLE YAPILIR

Ellerinde “Mizah Ç..kle değil, beyinle yapılır” yazılı pankartlar bulunan kadınlar, Akşam gazetesi önünde Serdar Turgut’a istifa çağrısı yaptı. Turgut’un Kürt sanatçı Rojin'e yönelik yazısının cinsel taciz içerikli bir saldırı olduğunu belirten grup,  “Serdar Turgut tüm kadınlardan özür dile ve istifa et” çağrısıyla bir basın açıklaması da yaptılar.

İSTİFA ETSİN

Kadınlar, “Biz Serdar beyin mizah adı altında kadın bedenine saldırısına gülmemeye devam ediyoruz. Barış’ı arzulayan kadınlar olarak bunca şaşkınlığa ancak Serdar Turgut’a ve Akşam gazetesine kocaman bir Çüşş çekerek karşılık veriyoruz. Serdar Turgut’a ve Akşam gazetesi Rojin’den özür diledi. Fakat şimdi onu istifa etmeye çağırıyoruz” dediler. (GAZETEPORT)