Çanakkale Savaşı'nın Türk komutanları GALERİ

25 Nisan 1915'te başlayan Çanakkale Kara Savaşları'nda tarih yazan şanlı Türk askerlerini komuta eden Türk birliklerinin komutanların büyük boyuttaki rolyefleri Çanakkale ziyaretlerinin en çok ilgi çeken yerlerinden biri..

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2010 19:02 GÜNCELLEME 27.04.2010 19:02 YAŞAM
Çanakkale Savaşı'nın Türk komutanları GALERİ

Ferhat ESNEK'in haberi

Çanakkale Boğazı'nı denizden geçemeyeceğini anlayan müttefik devletler rotalarını karaya çevirmişti..

25 nisan 1915'te başlayan ve kanın oluk oluk aktığı Çanakkale Kara Savaşları'nı kahraman askerlerimiz, büyük fedekarlıklarıyla kazandı ve tarhine altın harflerle isimlerini yazdırdı..

Onların birçoğunun ismi sadece ismi kalırken, arşivlerden Türk birliklerinin komutanlarının fotoğrafları da günümüze kadar ulaştı..

GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>>>>

Son yıllarda milli bilinci arttırmaya yönelik çalışmalar yapan belediyeler vatandaşları ücretsiz olarak Çanakkale ziyaretine götürüyor..

2006 yılından bu yana Çanakkale'ye 72 bin vatandaşımızı götüren Küçükçekmece Belediyesi de bu yıl da 6 bin kişiyi daha şehitler diyarına taşıyor..

Haftasonu Küçükçekmecelilerle katıldığımız bu ziyaretlerden birinde şehitler diyarını rehberler eşliğinde gezerken onların anlatımları sırasında vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutumadığını gördük..

Her mekanı büyük ilgiyle gezen ziyaretçiler en çok da Çanakkale'de savaşan Türk birliklerinin komutanlarının bulunduğu dev ebatlardaki rölyefleri  inceliyor..

İşte Çanakkale'de savaşan Türk birliklerinin komutanları: