Denizolgun kardeşlerin miras kavgası

Süleyman Hilmi Tunahan'ın iki torunu arasında miras anlaşmazlığı çıktı. AKP Milletvekili M. Beyazıt Denizolgun, annesinin mirasından mal kaçırdığı iddiasıyla ağabeyine dava açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2005 12:40 GÜNCELLEME 03.06.2016 17:25 YAŞAM
Denizolgun kardeşlerin miras kavgası

AKP Milletvekili M. Beyazıt Denizolgun ile kardeşi eski bakan Arif Ahmet annelerinden kalan ev için mahkemelik oldu. Kızkardeşleri ise söz konusu davanın arkasında siyasi görüş ayrılığı olduğunu öne sürdüler. 

AKP'nin kurucularından İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun ile 55. Mesut Yılmaz Hükümeti'nde ulaştırma bakanlığı yapan, Süleymancı cemaatinin lideri kardeşi Arif Ahmet Denizolgun, bu kez de miras yüzünden karşı karşıya. Eniştelerinin ölümüyle cemaat içerisinde başlattıkları güç savaşı nedeniyle yıllardır küs olan kardeşlerden milletvekili, ağabeyini, annesinin mirasından mal kaçırdığı iddiasıyla mahkemeye verdi. Kardeşleri annelerinin ölümünden 15 gün sonra karşı karşıya getiren miras kavgası Süleymancılar'ın kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın kızı olan Ferhan Denizolgun'un geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmesiyle başladı.

GERÇEK DEĞERİ
TRİLYONLAR' İddiaya göre M. Beyazıt Denizolgun, mirastaki payını almak istedi. Ancak Üsküdar Kısıklı Mahallesi 21 numaradaki bahçeli kagir evi annesinin ölümünden 3 yıl önce kardeşi Arif Ahmet'in üzerine geçirdiğini öğrendi. Annesinin kırkının çıkmasını beklemeden de avukatları aracılığı ile Üsküdar Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tapunun iptali davası açtı. Dava sonuçlanıncaya kadar da ev üzerine ihtiyadi tedbir konulmasını istedi. 10 Haziran 2004 tarihli dava dilekçesinde annesi ile kardeşi arasında diğer mirasçıları mirastan mahrum bırakmak amacı ile 'muvazaalı işlemler' yapıldığını ileri süren M. Beyazıt Denizolgun 2001 yılı içerisinde gerçekleştirilen satışta 70 milyar lira gibi komik bir rakam gösterilmiştir. Gayrimenkullerin değeri gerçekte trilyonlardır'dedi.

MAL KAÇIRMAK İÇİN GİZLİ
ANLAŞMA Annesinin tapuda işlem yapabilmesi için 'akil bali olduğunu gösterir' bir doktor raporunun alınmış olmasının kanuni zorunluluk olduğunu da vurgulayan Denizolgun, 'bu hususun eksikliğinin yapılan işlemin yok sayılmasını gerektirdiğini' ileri sürdü. Annesinin terekesi incelendiğinde satıştan elde edilen 70 milyar liranın var olmadığını da iddia eden Denizolgun, dilekçesinde 'bu durumun taraflar arasında diğer mirasçılardan mal kaçırmak amacı ile yapılmış gizli bir bağış ilişkisinin var olduğunu ve Arif Ahmet Denizolgun tarafından gayrimenkuller için herhangi bir bedel ödenmediğini ortaya koyduğunu' savundu.