Yeni nesil Passat geri sayıma başladı

VW’nin orta sınıf temsilcisi Passat, 8’inci nesliyle gün saymaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2014 09:52 GÜNCELLEME 07.07.2014 09:52 Yeni modeller
Yeni nesil Passat geri sayıma başladı

Uzunluğu azaltılan araç, buna rağmen daha geniş bir iç hacim ve bagaj vadediyor.
Volkswagen Passat 8'inci nesli için gün sayıyor

Or­ta sı­nı­fın en se­vi­len mo­del­le­rin­den Volk­swa­gen (VW) Pas­sat, 8’in­ci kez sah­ne al­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Al­man mar­ka­nın 1973’te üret­me­ye baş­la­dı­ğı araç, 1996’da pa­za­ra su­nu­lan be­şin­ci ne­sil­le (B5) bir­lik­te önem­li bir iv­me ka­zan­dı. Ar­tı­rı­lan do­na­nı­mı ve tur­bo bes­le­me­li mo­tor­la­rın dev­re­ye alın­ma­sıy­la araç, Tür­ki­ye gi­bi pek çok ül­ke­de or­ta sı­nı­fın en faz­la sa­tı­lan mo­de­li ha­li­ne gel­di.

Aks ara­lı­ğı 79 mi­lim art­tı

Ye­ni araç, ön­ce­ki nes­le gö­re 2 mi­lim da­ha kı­sa (4 bin 767 mi­lim). Ara­cın aks ara­lı­ğı ise 79 mi­lim ar­tı­rı­la­rak 2 bin 791 mi­li­me çı­ka­rıl­mış. Ara­cın yük­sek­li­ğiy­se 14 mi­lim azal­tı­la­rak 1456 mi­li­me dü­şü­rül­müş. Gün­cel ne­sil­den kü­çük de­tay­lar­la ay­rı­lan araç, ön­den ba­kıl­dı­ğın­da da­ha ça­tık kaş­lı ve yu­var­lak hat­la­ra sa­hip. Ye­ni ön tam­pon ve far di­zay­nı gün­cel mo­del­den çok fark­lı de­ğil. Ara­cın ar­ka ta­sa­rı­mı da­ha sa­de fa­kat spor­tif ha­le ge­ti­ril­miş. Ye­ni ar­ka far gru­bu, ge­niş tam­pon ve tam­po­nun kö­şe­le­ri­ne yer­leş­ti­ri­len eg­zoz­lar, spor­tif bir or­ta sı­nı­fa işa­ret edi­yor. 32 LE­D’­den olu­şan gün­düz far­la­rı da tek­no­lo­jik ye­ni­lik­ler ara­sın­da.

Yeni yılın ilk çeyreğinde gelecek

Ara­cın iç ta­sa­rı­mı da ön­ce­ki ne­sil­den çok bü­yük bir fark­lı­lık sun­mu­yor. Ye­ni di­rek­si­yon si­mi­di ve 12.3 inç­lik do­kun­ma­tik ek­ran, ka­li­te his­si­ni ar­tır­mış. Ara­cın uzun­lu­ğu azal­sa da iç me­kan­da­ki uzun­luk 33 mi­lim ar­tı­rıl­mış. Ara­cın ba­gaj hac­mi de bü­yü­me­den na­si­bi­ni al­mış. Gün­cel ne­sil­de 565 lit­re olan ba­gaj hac­mi, 21 lit­re­lik ar­tış­la 586 lit­re­ye çı­ka­rıl­mış. Araç 2015’in ilk çey­re­ğin­de Tür­ki­ye­’de sa­tı­şa su­nu­la­cak.