Akıllı telefonlar oy kullanacak vatandaşı yanılttı

Yaz saati uygulamasına gecikmeli girileceğinden habersiz olan ve akıllı telefonların güncellemesini fark etmeyen bazı vatandaşlar, oy kullanma işlemi başlamadan sandık başına gitti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2014 09:07 GÜNCELLEME 30.03.2014 12:45 Yerel Yönetimler
Akıllı telefonlar oy kullanacak vatandaşı yanılttı

Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına bir gün gecikmeli olarak geçilecek olmasından haberden olmayan bazı seçmenler, erken saatte oy kullanmak için yola çıktı.

Oy kullanacakları okula giden bazı vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar şaşırdı ve sınıf önünde hazırlıkların tamamlanmasını bekledi.

İstanbul'da İleri saat uygulamasının 31 Mart'a ertelenmesi nedeniyle karışıklık yaşandı. Vatandaşlar sandığa 1 saat erken gitti.

Edirne'de Yüksel Yeşil İlkokuluna oyunu kullanmaya giden İsmet Akgün, yaptığı açıklamada, yaz saati uygulamasının ertelendiğinden haberi olmadığını, akıllı telefonun güncellemesi nedeniyle oy kullanmaya erken geldiğini söyledi.

Akgün, demokrasi için beklemesinin önemi olmadığını ifade etti.

Atilla Çim ise oy kullanma işleminin başlamasına 1 saat kala okula geldiğini öğrenince şaşırdı. Çim daha sonra eşiyle oy kullanacağı sınıfta bir sıraya oturarak sandık görevlilerinin hazırlıklarını izledi.

KAYNAK : AA