Topçu'dan Ertuğrul'a Alperen sorusu
Bakan Topçu, Diriliş Ertuğrul dizide Ertuğrul rolünü oynayan başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a ilginç bir soru yöneltti.
ABONE OLKültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu TRT 1 televizyonunda yayınlanan “Diriliş: Ertuğrul” isimli dizi için Beykoz Ortaçeşme'deki eski Kundura Fabrikası içinde oluşturulan film platosunu ziyaret etti.
Topçu'yu, set girişinde TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ karşıladı.
Dizinin yapım ekibi ve oyuncuları tarafından karşılanan Topçu, dizinin çekimlerinin yapıldığı setleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Dizinin yapımcısı ve yönetmenleri eşliğinde tek tek gezilen her mekanda Bakan Topçu incelemelerde bulundu.
Bakan Topçu, oyuncularla sohbet ettikten sonra yönetmen koltuğuna oturarak sahne çekimini izledi. Topçu, dizinin yönetmeni Metin Günay ile de bir süre sohbet etti.
Sahnenin çekildiği esnada dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan da, Bakan Topçu’nun ile tokalaştı. Tokalaşmanın ardından Düzyatan da Bakan Topçu’ya eşlik ederek sahnenin çekimlerini ekrandan takip etti.
ERTUĞRUL'A ALPEREN SORUSU
Dizi ekibiyle samimi diyaloglarda bulunan Topçu, Düzyatan'a "şimdi yiğit bir 'alp'sin, ne zaman 'eren'ler arasına karışıp 'Alperen olacaksın" diye sordu.
Düzyatan'a yöneltilen soruya Yapımcı Mehmet Bozdağ, "Başladık yavaş yavaş. Biraz saçının sakalının ağarmasını bekliyoruz efendim" diyerek cevap verdi.
"DİZİYİ TAKİP EDİYORUM"
İncelemelerin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, “Küresel marka yolunda bir sanat eserimizin çekim mekanından olmaktan gerçekten Kültür ve Turizm Bakanı ve aynı zamanda medeniyet dünyamızın bir vatandaşı olarak çok gururlu ve onurluyum. Bu dizimiz gösterime başladığından bu yana gerçekten ciddi bir hayran kitlesi ve izleme almakta. Bunu biliyorum, çünkü takip eden hayranlardan birisi de benimdir.
MÜTHİŞ BİR İŞ ÇIKARIYORLAR
Böyle olmasının nedeni oyuncularından senaristine yapımcısına ve tabiî ki bunu gösterime sunan TRT’nin birer marka olmasıdır. Marka oyuncularla bu iş yapılıyor. Gerçekten çok ciddi bir senaryo yazılmış, yönetmen müthiş, kameramanlar, figüranına kadar her şey müthiş durumda. Böyle ciddi bir ekip, ciddi bir sonuç çıkartıyor” dedi.
“DÜNYA MARKASI OLABİLMEMİZ İÇİN BU TİP YAPITLARA İHTİYAÇ VAR”
2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu dizi ve film sanayisinden kazandığı para sadece 10 bin dolardır.” diyen Bakan Topçu, “Şuan da geldiğimiz noktada hamdolsun 200 milyon dolardır. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak sinemaya bu yıl için bakanlıktan bir katkıda bulundum. Gönlüm bundan daha fazla katkıda bulunmak ister. Çünkü şunun farkındayım gerçekten sinema sektörü veyahutta dizi görsel sahne oyunları, bunlar hem turizm gelirlerinin artmasına kültürleşmeye katkıda bulunuyor. Buradan Türkiye Cumhuriyeti devletine ve 64. Hükümete de sesleniyorum. Enerjimizi turizme, sinema sektörüne ve sahne oyunlarına yani ülkemizi, kültürümüzü, değerlerimizi dünyaya açacak yerlere yatırmamız doğru bir yatırım olur. Bizim kültür ve turizm değerlerimiz dünya markası olabilmesi, alıcısının olabilmesi için bu tip yapımlara, sanatçılara ve bunların arkasında durmaya devlet olarak bunları desteklemeye cidden çok ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.
Platodaki incelemelerine devam eden Bakan Topçu, dizide kullanılan kılıç, kalkan ve baltaları da inceledi.
İncelemelerinin ardından dizinin medrese bölümünün çekiminin yapıldığı seti de gezdi. Burada Bakan Topçu’ya dizide oyuncuların kullandığı bir eşyada hediye edildi. Bakan Topçu kendisine hediye edilen börkü de bir süre başına taktı. İncelemelerinin ardından dizi ekibi ile Bakan Topçu hatıra fotoğrafı çektirdi.