İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den Gazze açıklaması: Tam taarruza geçiyoruz!

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Hamas'ın füze saldırıları sonrası Gazze'ye yönelik tam taarruza geçildiğini açıkladı. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

GİRİŞ 11.10.2023 03:28 GÜNCELLEME 15.10.2023 17:29
Bu Habere 615 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Hamas'ın füze saldırıları sonrası Gazze'ye yönelik tam taarruza geçildiğini açıkladı. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler;

ABD'NİN GELİŞMİŞ MÜHİMMAT TAŞIYAN UÇAĞI İSRAİL'E İNDİ

03.28: İsrail ordusu, gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsrail'e ulaştığını duyurdu. Konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada,

"Gelişmiş mühimmat" taşıyan bir uçağın, gece saatlerinde ülkenin güneyindeki İsrail ordusuna ait Nevatim Hava Üssü'ne iniş yaptığı kaydedildi.

Mühimmatın büyük vuruşlara izin vermek ve ek senaryolara hazırlık yapmak için tahsis edildiği aktarılan açıklamada, "Bu zor dönemde Amerika'nın özellikle İsrail ordusuna ve genel olarak İsrail Devleti'ne verdiği destek ve yardımdan dolayı minnettarız." ifadesine yer verildi.

02.33: Batı Şeria'nın Huwara köyü yakınlarındaki kontrol noktasında göstericiler ile İsrail polisi arasında çatışmalar yaşanıyor. İsrail polisi, göstericilere gerçek mermilerle saldırıyor.

02.24: İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları düzenliyor.

GAZZE'DE ÇOK SAYIDA SOKAK HARABEYE DÖNDÜ

01.47: İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne hedef gözetmeksizin düzenlediği hava saldırılarında bir çok sokak harabeye döndü.

İSRAİL, FİLİSTİN'DE YASAKLI FOSFOR BOMBASI KULLANDI

00.41: Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde yasaklı fosfor bombası kullandığını açıkladı.

00.05: İsrail ordusu, ABD mühimmatını taşıyan ilk kargo uçağının İsrail'e indiğini açıkladı. Öte yandan dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ise Doğu Akdeniz'e ulaştı.

23.47: İSRAİL, İZZEDDİN EL-KASSAM TUGAYLARI SÖZCÜSÜ UBEİDA’NIN EVİNİ VURDU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida’nın Gazze Şeridi'ndeki evinin vurulduğu belirtildi. Ubeida’nın saldırı sırasında evde olup olmadığı bilinmiyor.

ÖLEN İSRAİLLİ SAYISI 1200'Ü GEÇTİ

23.45: İsrail basınına göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü geçti.

23.05: İsrail ordusu, Suriye'den çok sayıda füze atılmasının ardından Suriye, Lübnan ve Filistin'i eş zamanlı olarak bombalamaya başladı.

22.48: İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail tarihi boyunca böyle bir barbarlıkla karşı karşıya kalmadıklarını açıkladı.

22.47: İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi.” denildi.

Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.

22.30: İsrail, suyunu ve elektriğini kestiği Gazze'ye bombardımanı aralıksız sürdürüyor.

22.28: İSRAİL'İN AŞDOD KENTİ SOKAKLARIN SICAK ÇATIŞMA YAŞANIYOR

İsrail'in Aşdod ve Aşkelon şehirlerinde Filistinli gruplar ile İsrail polisi arasında çatışmalar yaşanıyor. Filistinli grupların bir başka sızmasından şüpheleniliyor.

21.56: GAZZE'DE CAN KAYBI 900'A YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

21.44: İSRAİL: TAM TAARRUZA GEÇİYORUZ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz." dedi. 

İsrail basınındaki haberlere göre Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hamas'ın "pişman olacağını" ve Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" söyledi.

21.02: Hamas Nablus'dan İsrail'e çok sayıda füze ateşledi.

20.48: HAMAS İSRAİL'E YOĞUN FÜZE SALDIRISI YAPACAĞINI DUYURDU

El Kassam tugayları Saat 21:00 da İsrail'e yoğun bir füze saldırısı yapacağını duyurdu.

20.10: HAMAS: 'TUFAN FÜZESİNİ İLK KEZ KULLANMAK ZORUNDA KALACAĞIZ'

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e yönelik katliamı sürüyor. Hamas'ın El Kassam Tugayları, "Eğer sivilleri bombalamayı bırakmazsanız, Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız." diyerek İsrail'i bir kez daha tehdit etti.

19.20: NETANYAHU'DAN KATLİAM PAYLAŞIMI

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırılarının görüntülerini paylaşarak "Tüm gücümüzle devam edelim" açıklamasında bulundu.

18.19: İsrail Gazze'nin Mısır'a açılan kapısı Refah'ı vurdu

Filistinli kaynaklar ve görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah'ın çevresini vurduğunu söyledi.

Refah Sınır Kapısı'nda Gazze'ye tedarik için bekleyen yakıt ve diğer ihtiyaç malzemelerini taşıyan kamyonlar ise bunun üzerine oradan ayrıldı.

18.18: Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar yeniden başladı

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru roket fırlatıldığı, İsrail'in de topçu atışlarıyla karşılık verdiği belirtildi.

Lübnan medyasına göre, ülkenin güneyindeki Kleyli bölgesinden İsrail'e doğru en az 6 roket fırlatıldı.

Saldırıyı doğrulan İsrail ordusu, Lübnan'daki hedeflerin topçu atışlarıyla vurulduğunu ve detaylı bilgilerin daha sonra paylaşılacağını duyurdu.

Her iki taraftan da olası can kaybına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana karşılıklı saldırılar yaşanıyor.

İSRAİL'İN ASHKELON KENTİNE ÇOK SAYIDA ROKET DÜŞTÜ

18:17: İsrail'in Ashkelon kentine onlarca roket düştü, ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Filistinli gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in Aşkelon şehrine çok sayıda roket fırlattı. Atılan roketler nedeniyle Aşkelon'da sirenler çaldı. Filistinli grupların Gazze'den attığı roketlerin büyük çoğunluğu İsrai'e ait "Demir Kubbe" sistemi tarafından havada imha edildi.

17.40: Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 830 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 250 kişinin de yaralandığını duyurdu.

17.20: İsrail Gazze'yi yeniden denizden vurmaya başladı.

16.02: İsrail basınına göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1000'i geçti.

15.23: Suudi Arabistan, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının acilen toplanması çağrısında bulundu.

15.07: BM Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu, İsrail ve Gazze'deki son şiddet olaylarında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtların bulunduğunu belirtti.

İSRAİL'DEN MISIR'A GAZZE TEHDİDİ

14.15: İsrail Kanal 12 televizyonu, Tel Aviv yönetiminin Mısır'ı, Gazze'ye yardım etmemesi konusunda uyardığını ve "Eğer Gazze'ye malzeme getirirseniz TIR'larınızı bombalarız." dediğini açıkladı. İsrail dün, Gazze'yi tam ablukaya alarak elektrikle suyu kesmiş ve yardım girişlerini de yasaklamıştı. Gazze'nin tek kara çıkışı ise Mısır sınırındaki Refah Kapısı. İsrail şimdi de o bölgeden getirilecek yardımlar için tehdit etti. Tehdidin ardından yardım TIR'ları geri döndü.

HAMAS LİDERİNDEN AÇIKLAMA

13.25: Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, tüm Filistinlileri savaşa katılmaya çağırdı. Haniye yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki halkımıza karşı uyguladığı yıkım ve vahşet, Kassam Tugayları ve direniş gruplarının operasyonlarının yarattığı yankının sonucu. Düşman işlediği suçların ve terörizmin bedelini ağır ödeyecek. Tüm Filistinliler bu savaşa katılmalı." dedi. Haniye ayrıca, savaş bitmeden esir değişimi olmayacağını, tutuklu takası yoluyla rehinelerin serbest bırakılması için arabuluculuk teklif eden ülkeleri aldıkları bu karardan haberdar ettiklerini söyledi.

12.49: İsrail saldırılarında abluka altındaki Gazze'de ölenlerin sayısı 770'e yükseldi.

HAMANEY'DEN İSRAİL'İ KIZDIRACAK AÇIKLAMA

11.25: İran'ın dini lideri Hamaney, bugün yaptığı açıklamada, "İsrail'e saldırıyı planlayan Filistinlilerin ellerini öpüyoruz. Hamas'ın saldırısı ile İran arasında bağlantı kurmak bir hata. Filistin'i destekliyor ve onlarla gurur duyuyoruz. İsrail, onarılması imkansız bir askeri ve istihbari yenilgi aldı." ifadelerini kullandı.

İKİ ÇİN VATANDAŞI ÖLDÜ

10.49: Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Hamas'ın saldırıları sonucunda Sderot'ta çalışan iki Çin vatandaşının öldürüldüğü yönündeki iddiayı doğruladıklarını açıkladı.

04.02: İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh hayatını kaybetti.

03.20: İSRAİL: LÜBNAN'DAN ÜLKEYE SIZAN KİŞİLERLE ÇIKAN ÇATIŞMALARDA BİR SUBAYIMIZ ÖLDÜ

İsrail, dün Lübnan sınırından ülkeye sızan silahlı kişilerle çıkan çatışmalarda ordu saflarından bir subayın öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Celile Tümeni (Lübnan sınırındaki İsrail ordu birliği) 300'üncü Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Alim Saad Abdullah, Lübnan topraklarından İsrail topraklarına sızan teröristlerle çıkan çatışmada öldü." ifadesine yer verildi.

Ordunun açıklamasında, çatışmada ölen Yarbay Abdullah'ın ülkenin kuzeyindeki Dürzi köyü "Yanuh-Jat"lı olduğu belirtilirken, Yedioth Ahronoth gazetesi ise Abdullah'ın 40 yaşında olduğunu bildirdi.

01.47: İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYBI 143'Ü ÇOCUK OLMAK ÜZERE 704'E YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldi.

00.30: İSRAİL, GAZZE'YE GİDEN ELEKTRİK VE SUYU KESTİ

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söyledi.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre Bakan Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti. Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

Katz, diğer bir paylaşımında da "İsrail'den Gazze'ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadesini kullanmıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

00.15: ABD, İSRAİL'DE ÖLEN VATANDAŞLARININ SAYISINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik saldırılarında en az 11 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

23.45: FİLİSTİN'DEN BM'YE İSRAİL ÇAĞRISI

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Abbas, BM'ye, İsrail'in başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılarını durdurması için derhal müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına insani ve tıbbi yardım ulaştırılmasının önemini vurgulayan Abbas, Gazze Şeridi'nde bir insani felaketin önlenmesi için BM'nin müdahale etmesi ve Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak için uluslararası meşruiyetle onaylanmış görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Filistin Devlet Başkanı Abbas, bölgede yaşanan gerilimin tek çözümünün İsrail'in, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti topraklarındaki işgaline son vermek suretiyle sağlanacak siyasi çözüm olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Guterres de BM'nin, Gazze Şeridi halkına acil insani yardım sağlanması ve devam eden gerilimin durdurulması amacıyla ilgili tüm uluslararası taraflarla temaslarda bulunulması için çaba gösterdiğini söyledi.

'GAZZE'DE SİVİLLERE YÖNELİK HER SALDIRI İÇİN ELİMİZDEKİ BİR REHİNEYİ İNFAZ EDECEĞİZ'

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Hamas, İsrail’i esirleri infaz etmekle tehdit etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, İsrail’in evlerindeki masum sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde bundan sonra rehineleri infaz edeceklerini belirterek, "Bu saatten itibaren, halkımıza herhangi bir uyarı yapılmaksızın hedef alınması, sivil rehinelerin infazıyla karşılık bulacak ve bu görüntülü ve sesli olarak yayınlanacak" dedi.

'SİVİLLERE ZARAR GELSE BİLE GAZZE'YE SALDIRILAR SÜRECEK'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in Hamas'ın saldırılarına verdiği yanıt Ortadoğu'yu değiştirecek" dedi. İsrail ordusu, kaçırılan sivillere zarar gelse bile Gazze'ye saldırıların süreceğini açıkladı.

23.29: İSRAİL'İN HEDEF ALDIĞI EVDE AYNI AİLEDEN 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahya beldesinde bir evi hedef aldığı belirtildi.

Söz konusu evin Filistinli Muhammed ve Ahmed el-Medhun kardeşlere ait olduğu aktarılan haberde, saldırıda Medhun Ailesinden 14 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Haberde, evleri vurulan Medhun kardeşlerin anne ve babasının da 2021 yılında İsrail'in bölgeye düzenlediği hava saldırısında vefat ettiği bilgisine yer verildi.

22.32: GAZZE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

İsrail ve Hamas arasındaki saldırılar devam ederken, İsrail’in düzenlediği bombardıman nedeniyle Gazze Şeridi’nin büyük bölümü karanlığa gömüldü. Saldırılarda Gazze Şeridi’ndeki elektrik altyapısı büyük hasar alırken, halk elektrik ihtiyacını jeneratörler ile sağlamaya çalışıyor.

Öte yandan, İsrail de Hamas’ın saldırıların ardından Gazze Şeridi’ne sağlanan elektrik akışını kesmişti.

21.40: FİLİSTİN ŞEHİT SAYISININ 687'YE YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLADI

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda can kaybı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 140’ı çocuk 105’i kadın olmak üzere 687’ye, yaralı sayısının ise 3 bin 800'e yükseldiği bildirildi.

İsrail tarafından ise devam eden saldırılarda 900 kişi hayatını kaybetti, 157'si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı.

<p>İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında yıkılan evin enkazı altında kalan 6 aylık Sema el-Mısri isimli bebek, Filistin Sivil Savunma ekiplerinin çalışmaları sonucu sağ olarak kurtarıldı. Aynı binada bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.</p>

'FİLİSTİNLİ SİLAHLI KİŞİLER HALA İSRAİL'İN İÇİNDE'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Bir takım Filistinli silahlı kişiler hala İsrail'in içinde" dedi.

BM'DEN ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri, Gazze'de artan sivil can kaybından endişe duyduğunu belirterek, İsrail'e tüm operasyonlarını uluslararası insani hukuk çerçevesinde gerçekleştirme çağrısı yaptı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 615
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Ya Rab , bizi affet bizi bağışla,gonder yardimini,bize aci,İslam'ın hak din oldugunu,icimizdeki ahmak Musluman'lar ve gayrimüslumler anlasin, ا عوذ بالله من الشيطان الر جيم      بسم الله الر حمن الر حيم نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ “Nasrun minallâhi ve fethun karîb(karîbun)” “Yardım ve zafer Allah’tan ve pek yakın bir fetih“
    Cevapla
  • Hans 7 ay önce Şikayet Et
    Atmazsan afişin çabuk ulan, Türkiye önlemini aldı doğru yerde Suriye ve Irak İran sınırında tam güvenlik, bu şeytan Türk'e anlatamaz bizde Ashab beyni var seytanda ne oluyo it soyları...!
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    of of seyrediyolar
    Cevapla
  • Tf6bbgj 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye ne işe yarıyor.amerika uçak gönderiyor.biz ne gönderdik.bu nasıl İslam Birliği.tum Müslüman ülkeler birleşse iş biter.resmen dünyalık peşinde koşan korkak Müslüman toplulukları
    Cevapla
  • vatansever32 7 ay önce Şikayet Et
    Tufan füzesini verin kucaklarına. şehitlerimizin kanı yerde kalmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...
Ebu Ubeyde'den İsrail'e yeni meydan okuma! "Hazırız" deyip ilan etti