Diyarbakırlı soyadı ile rekor kıracak

Diyarbakır'da kamu kurumunda memur olan kişi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 20 harften oluşan soyadını 37 harfe çıkarmak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2014 14:19 GÜNCELLEME 06.11.2014 14:45 Neler oluyor hayatta?
Diyarbakırlı soyadı ile rekor kıracak
Diyarbakırlı soyadı ile rekor kıracak

Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 59 yaşındaki Uçarturnagurbetgezer, babasının sürekli gurbette olmasından dolayı seçtiği 20 harften oluşan soyadını 37 harfe çıkarmak istiyor.

20 HARFLİK SOYADINI 37 HARFE UZATACAK

Türkü sözü gibi soyadına sahip olan Uçarturnagurbetgezer, duyanları şaşırtan soyadı ile tanınmanın mutluluğunu yaşıyor. Uçarturnagurbetgezer, 20 harften oluşan soyadı ile yetinmeyip, Torba Yasa ile mahkeme kararına gerek kalmadan Nüfus Müdürlüğüne başvurarak soyadını "Uçarturnagurbetgezerdiyardiyarellerde" yapma kararı aldı.



REKORLAR KİTABI'NA GİRMEYİ HEDEFLİYOR

Soyadının yanı sıra çevresinde çaldığı sazı ve söylediği türkülerle tanınan Uçarturnagurbetgezer, soyadını daha da uzatarak Türkiye'de en uzun soyadına sahip kişi unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

"BABAMIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİM"

Uçarturnagurbetgezer, Dicle ilçesinde dünyaya geldiğini, Akçakaya soyadına sahip babasının gurbette bulunması nedeniyle soyadını Uçarturnagurbetgezer ile değiştirdiğini söyledi. Babasının soyadına, "Diyar diyar ellerde" kelimelerini de eklemek istediğini ancak o zaman kimliğe sığmayacağı gerekçesiyle kabul edilmeğini ifade eden Uçarturnagurbetgezer, "Babamın isteğini yerine getirerek soyadımı 37 harfe çıkarıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacağım" dedi.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Göklerde yıldız denizlerde ay 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş ben nüfusda çalışıyorum öyle bir torba kanun yok daha çıkmadı , 2ncisi komik soyadları değişcek bu vatandaşın keyfine göre komikliği komiklikle örtecek soyadı yok daha :)
    Cevapla
  • rami 10 yıl önce Şikayet Et
    yahu kamu kurumlarında nasıl telafuz edecek.hastahane ve askerlikte bu çocukların vay haline.haydi baba kendini düşünmüyor çocuklarınıda mı düşünmez...
    Cevapla
  • asrı-zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    HALİL İBRAHİM UZUN KAVAKALTINDA YATAR UYUMAZOĞULLARINDAN
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Nesin için en sonunda fatiha okuyacam...
    Cevapla
  • BU İSTEĞİ REDDEDİP 10 yıl önce Şikayet Et
    En kısa soyadı vermek gerekir. Herkesin bir derdi var derlerdi de inanmazdım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR