Gaziantep'te veba: Mahalleye hayvan giriş-çıkışı yasaklandı

Gaziantep'te telef olan bir kuzuda veba tespit edildi. İki kuzunun daha hastalanması üzerine inceleme başlatıldı. Toplam 7 bin koyun, kuzu ve keçi aşılandı, mahalleye canlı hayvan giriş-çıkışı yasaklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2020 11:05 GÜNCELLEME 05.02.2020 11:05 3.SAYFA
Gaziantep'te veba: Mahalleye hayvan giriş-çıkışı yasaklandı
Gaziantep'te veba: Mahalleye hayvan giriş-çıkışı yasaklandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde telef olan bir kuzuda veba tespit edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in İslahiye ilçesi Beyler Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Kanat’a ait bir kuzu doğumundan bir ay sonra telef oldu. İki kuzunun daha hastalanması üzerine inceleme başlatan ekipler, hayvanlarda veba olduğunu belirledi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hasta olan kuzulardan alınan numuneler incelenmek üzere Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi.

 

Beyler Mahallesi ve çevresinde toplam 7 bin koyun, kuzu ve keçi aşılanırken, mahalleye canlı hayvan giriş çıkışı da yasaklandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • mutuhanse 4 yıl önce Şikayet Et
    Film senaryolarında gördüğümüz araç gereç uçak helikopter asker bu gün günümeze sirayet etmiş örnekleri yokmu ki. Yahu yapay zeka robot insan diktiler ayağa. V.s. v. s. Her neyse örnekleri siz çoğaltabilirsiniz.Bunlar daha buz dağının görünen kısmı.
    Cevapla
  • mutuhanse 4 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl içerisinde keşvedilmeyip adını yeni duyduğumuz,domuz gribi,çin gribi,kırım kongo kanamalı ayeşi,koronavirüs fasa fiso her neyse bunların kurgusallığıyla yada doğruluğuyla ilgili kim net konuşabilir ki.Sağlık müdürlüğünde çalışmış olmama binaen dışardan alınan ilaçlarve iğneler ile ilgili neler söylerdimde size tahmin edebilirsiniz artık ülkemizdeki ilaç ve aşı üretimini baz alıp. Hastalığı üret geliştir yay hedeflediğin etkiyi bekle sonra da zaten önceden ürettiğin tadavi yada aşığı piyasaya sür.Bu sistemleşmiş ve hala değişik kurgular üzerinde de çalışmalar yapılıp yapılmadığı hakkında kim net konuşabilir ki.Film senaryosu deyip geçmeyelim.
    Cevapla
  • Işi bilen 4 yıl önce Şikayet Et
    Kriminal dizileri çok mu seyrettiniz.
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize giren İsrailli ve Amerikalılar kontrolsüz bırakılmamalı...!
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e koronavirüs , bize küçükbaş hayvan vebası ! Sırada Katolik - protestan - evangelist ' leri rahatsız eden ! hangi ülke acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR