Cezaevinden çıkar çıkmaz gözaltına alındılar

Denizli'nin Honaz ilçesinde, dolandırıcılık suçundan konuldukları cezaevinden tahliye oldukları gün aynı suçtan gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, 2'si tutuklanarak yeniden cezaevine konuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 21:15 GÜNCELLEME 21.05.2020 21:17 3.SAYFA
Cezaevinden çıkar çıkmaz gözaltına alındılar
Cezaevinden çıkar çıkmaz gözaltına alındılar

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), 3'ü Denizli'de, Antalya, Burdur, Ankara ve Aydın'da 7 kişiyi otomobil alma yalanıyla dolandıran şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ekibi, şüphelilerin Arif S., Halil D. ve Bülent T. olduğunu belirledi. İnternet üzerinden dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri saptanan şüpheliler, gözaltına alındı. 8 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklandı.

 

AKILLARA DURGUNLUK VEREN YÖNTEM

 

Şüphelilerin, önce yabancı uyruklu kişilere ait telefon hatlarından internet üzerinden otomobilini satmak için ilan veren kişileri arayıp, noterde buluştukları, aracın parasını EFT yaparak alım- satım işlemlerini tamamladıkları, ancak noterlerin kapanmasına 15 dakika kala, EFT ile para gönderme işlemini iptal ettikleri, bu yolla aldıkları otomobili ertesi gün sattıkları tespit edildi.

JASAT'TAN EFT DOLANDIRICILIĞINDA 2'NCİ DALGA

JASAT ekibi, 3 kişinin 7 kişiden ayrı Burdur ve Denizli'de 2 kişiyi de dolandırdıklarını saptadı. 8 Mayıs'ta tutuklanıp, cezaevine giren 3 şüpheli, mağdurların parasını ödedikleri gerekçesiyle dün tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Ancak JASAT ekibi, 3 kişiden Halil O. ve Bülent T.'yi, cezaevinin kapısından çıkınca, iki mağdurun daha ortaya çıkmasıyla tekrar gözaltına aldı. Hidayet Y. ise Aydın'ın Nazilli ilçesinde yakalandı. Bülent T., Burdur İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edilirken, sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Denizli'de adliyeye sevk edilen Halil O. ve Hidayet Y. ise tutuklandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bu ülkede adalet var demesin
    Cevapla
  • R.S 3 yıl önce Şikayet Et
    1-) adam belgeli sahtekar yüzünü kapatıyor, sahtekar yüzünü kapatmakla şunu demek istiyor yüzümü görmesinler hapisten çıkınca halkın bilmediği yeni taktiklerle işime devam ederim diyor. sonuç adam yarım kalan işine devam ediyor. DEVAMI VAR......
    Cevapla
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim adaletimiz katile takım elbise kravat ile iyi hal indirimi yapan bir sistemi var gerisi boş daha ne diyelim.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam hapisten çıktığı gün suç işliyor ve mahkeme bu adamı tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor. Ya bu duyduklarımız inanılmaz şeyler. Bu komediye biri dur demeli.
    Cevapla
  • Fatih Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Komedi sizin haber okuma şekliniz :) Bir daha okuyun lütfen aynı düşünceniz devam ediyorsa bir daha haber okumakla vakit kaybetmeyin
    Cevapla
  • afmı çıktı 3 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ederseniz 3 şüpheli diyor adalet böyle bir şey yeri gelir gözüne bile inanmaman gerekir nitekim siz konunun içeriğini dahi bilmiyorsunuz.bence tek çözüm yöntemi caydırıcı cezalar olmalı ve içeride ki insanlar tedavi edilmeli ve çalıştırılmalı ekmek elden su gölden olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR