Dört lastiğini birden çaldılar! Sahibi aracının son halini görünce şoke oldu

Antalya’da yaşanan hırsızlık akıllara durgunluk verdi. Muratpaşa ilçesinde park halindeki bir lüks aracın 4 lastiği jantlarıyla hırsızlar tarafından çalındı. Hırsızlar birkaç saat içerisinde kıskıvrak yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2022 15:00 GÜNCELLEME 09.04.2022 15:15 3.SAYFA
Dört lastiğini birden çaldılar! Sahibi aracının son halini görünce şoke oldu
Dört lastiğini birden çaldılar! Sahibi aracının son halini görünce şoke oldu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı ağızları açık bıraktı. Evinin önündeki lüks arabasının tekerliklerini çalan hırsızlar, araç sahibini şoka uğrattı. Evinin önünde bulunan otoparkta aracının tekerliklerini çalındığını gören Özgür Kömez, polis ekiplerini arayarak yardım istedi. 

Dört lastiğini birden çaldılar! Sahibi aracının son halini görünce şoke oldu

GÖRDÜĞÜ MANZARA KARŞISINDA ŞOK OLDU 

Sabah erken saatlerde evden çıkarak işe giden Özgür Kömez, lüks aracını gece saat 00.30 sıralarında her gün olduğu gibi aynı yere park edip evine çıktı. Komşularının arayıp otomobilinin jantlarının çalındığını haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kömez, karşılaştığı manzara karşısında şok oldu. 

KAMERALARA YAKALANDILAR 

Olay yerine gelen polis ekipleri, parke taşları üzerinde duran araçta parmak izi incelemesi yaptı. Kamera kayıtlarında yapılan inceleme ile beyaz araç ile yaklaşan şüpheliler jantları söküp kaçıyor. Ekipler ise şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Lastik ve jantların fiyatının yaklaşık 25 bin TL’yi bulduğu öğrenildi. Hırsızların birkaç bijon somununu olay yerinde bıraktıkları görüldü.

“GÜPE GÜNDÜZ ÇALMIŞLAR”

Araç sahibi Özgür Kömez, aracını genelde her gün aynı yere park ettiğini dile getirerek, “Gece saat 00.30 sıralarında aracımı buraya park ettim. Aracımın lastiklerinin çalındığını sabah komşularımın aramasıyla öğrendim. Lastikleri sökmüşler ve aracımı bu durumda bırakmışlar. Bir komşumuz fotoğrafını çekmiş, 08.00 gibi şüphelilerin araca taşırken lastikleri fotoğrafları var. Gündüz yapılmış nasıl bir ruh halidir. Lastiklerim yeniydi jantlar sağlamdı. Aynı marka bir araca yüklenmiş lastiklerim. O arabayı alabilecek güçteki biri o jantları alamadı mı acaba. Gündüz ve bu kadar lüks bir araçla çalınması ilginç” ifadesinde bulundu. 

POLİS KISKIVRAK YAKALADI

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde park halindeki lüks aracın çalınan 4 lastiği ve jantı polis ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak araç sahibine teslim edildi. Sabah hırsızlık karşısında hayatının şokunu yaşayan adam bu kez mutluluk yaşadığını ifade etti.
Olay, Meltem Mahallesi 6. Cadde üzerindeki bir sitenin karşısındaki otoparkta meydana geldi. Yazılım uzmanı Özgür Kömez, 07 AEG 516 plakalı lüks aracını gece saat 00.30 sıralarında her gün olduğu gibi aynı yere park edip evine çıktı. Sabah komşularının arayıp otomobilinin dört lastiğinin de jantlarıyla çalındığını haber vermesi üzerine olay yerine gelen Kömez, şaşkınlık yaşadı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, parke taşları üzerinde duran araçta parmak izi incelemesi yaptı. Polis lastiklerin yüklendiği beyaz araçtaki şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Lastik ve jantların fiyatının yaklaşık 63 bin TL’yi bulduğu öğrenildi.

Polis ekipleri olay yerinde olayı gören vatandaşların beyanları doğrultusunda harekete geçti. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri elde edilen görüntülerden yola çıkarak hırsızlık olayının Z. Ç. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit etti. Şahıs çaldığı 4 adet lastik ve jantlar ile birlikte kısa sürede saklandığı yerde yakalandı. Ele geçirilen malzemeler Polis Haftası kapsamında araç sahibi Özgür Kömez’e olay yerinde teslim edildi. Sabah saatlerinde gördükleri karşısında şoke yaşayan adamın çalınan eşyalarına kavuşunca mutluluk yaşadığı görüldü.

"30 DAKİKA SONRA HIRSIZLIK BÜROSU’NDAN POLIS ARKADAŞLAR ARADI"

Lastikleri ve jantları polis ekibinden teslim alan Kömez, “Sabah 09.00’da polis arkadaşlar gelerek tutanak tuttu. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Görgü tanıklarının ifadelerinin alınması üzerine karakola gittik. İfade işlemleri tamamlandıktan 30 dakika sonra Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu’ndan polis arkadaşlar aradı. Çalan şahsı yakaladıklarını bildirdiler. Şimdi de hepsini teslim ettiler. Bütün emniyet teşkilatına teşekkür ederim. Sağ olsunlar. Sigorta firmasının bildirdiği rakam 63 bin TL” dedi.

“POLİS TEŞKİLATIMIZ HIZLICA BİRKAÇ SAAT İÇERİSİNDE OLAYI ÇÖZDÜ”

Çok mutlu olduğunu belirten Kömez, “Sağ olsunlar polis teşkilatımız hızlıca birkaç saat içerisinde olayı çözdü. Hırsızı da yakalamışlar. Şimdi lastiklerimizi taktıracağız. Bir şey var mı sonra gidip baktıracağız” açıklamasını yaptı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin kaliteli eğitim veren ve aileye bile baskı kurabilen okullara ve büyük hapishanelere ihtiyacı var. Şunu yapanı 10 yıl tıkacan içeri 10 yıl sonra 1 tane kürdan bile çalsa bi 10 daha yatıracan bak ne oluyo. İçeride de sırtından para kazanacan. İnsan hakkı minsan hakkı yok. Şu olaya maruz kalan vatandaş insan değil mi. Arabanın altını hep sağa sola vurmuşlar. Yazık günah. Gerçekten şu gibi olaylarda ciddi caydırıcı cezalar versen insanlar bunun yapamaz.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP li hakim ilk duruşmada hırsızlara aferin böyle çalmaya devam edin CHP sizin arkanızda deyip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmış
    Cevapla
  • Emre Karadavut 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu hırsız, Polis arkadaşlardan önce adliyeden çıkar yeni bir hırsızlığa başlar. Polis haftası nedeniyle kahraman polisimde mesaiye devam eder.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR