Trendeki sır silahlar 'faili meçhul' kaldı

Bingöl'de iki yıl önce teröristlerin yük trenine düzenlediği mayınlı saldırıyla ortaya çıkan sır silahlarla ilgili soruşturma tamamlandı. Küçük bir orduyu donatacak sayıdaki uzun namlulu silahlar ve mühimmatı sahiplenen çıkmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2009 09:35 GÜNCELLEME 28.10.2009 09:35 3.SAYFA
Trendeki sır silahlar 'faili meçhul' kaldı
Trendeki sır silahlar 'faili meçhul' kaldı

Özgür CEBE'nin haberi

Bingöl'de iki yıl önce teröristlerin yük trenine düzenlediği mayınlı saldırıyla ortaya çıkan sır silahlarla ilgili soruşturma tamamlandı. Küçük bir orduyu donatacak sayıdaki uzun namlulu silahlar ve mühimmatla ilgili bugüne kadar herhangi bir bulgu elde edilemeyince dosya 'fail meçhul' rafına kaldırıldı.

İran'dan yurda girip Malatya-Islahiye güzergâhından Suriye'ye giden yük trenine 25 Mayıs 2007 günü Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren mevkisinde PKK'lı teröristlerce mayınlı saldırı düzenlenmiş ve 8 vagon raylardan çıkarak devrilmişti.


Vagonlardan ikisinde 762 adet Kannas marka uzun menzilli keskin nişancı suikast silahı, 54 adet Biksi ağır makinalı tüfek, 120 sandık içinde 120 mm'lik havan mermisi ve çok sayıda mühimmat ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında bizzat olay yerine gidilerek sayım yapıldıktan sonra adli emanete alınan silahların PKK'ya veya uluslararası bir terör örgütüne ait olabileceği ihtimali üzerine dosya Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

PKK VE HİZBULLAH İHTİMALİ

Ancak bugüne kadar herhangi bir bulgu elde edilemedi. MİT tarafından da incelenen belgelerde, silahların İran'ın başkenti Tahran'dan inşaat malzemesi diye vagonlara yüklenerek Suriye'nin başkenti Şam'a gönderildiği belirlendi. Firmaların isimlerinin de belirlenmesine karşın soruşturma sonuçsuz kaldı.

İstihbarat ve diplomatik birimlerin temasları sonunda silahların Suriye'deki PKK'nın kolu olan PYD'ye veya Lübnan'daki Hizbullah'a veya Hamas'a aktarılacağı ihtimaline kesin gözüyle bakıldığı öğrenildi.

Açıkça tespit edilmediği için dosya "faili meçhul evrak" arasına alındı. Sayı ve nitelik bakımından bulundurulması sakıncalı olan bazı mühimmatların ise evrak kaydı yapıldıktan sonra mahkeme kararıyla imha edilmesine karar verildi. Diğer silah ve mühimmat ise halen adli emanette tutuluyor.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 4
  • Emin Sağlam 14 yıl önce Şikayet Et
    BİLGİ ÇAĞI. ne sorgusu kardeşim, sorgu artık formalite olmalıdır, bu gün teknoloji ve bilim çağı gider teknik incelemesini yaparsın çıkar ortaya. adam tabii ki kabul etmez kellesi söz konusu.
    Cevapla
  • Mehmet HATİPOĞLU 14 yıl önce Şikayet Et
    Kâğıt parçasıdır:). Kâğıt parçasıdır arkadaşlar.Ayrıca silahlar ıslak mı yoksa fotokopi mi? O da olmazsa borudur bunlar bence ne bileyim bu da olmazsa bu silahları sızdıranları yakalamalı bence:):)
    Cevapla
  • ali can 14 yıl önce Şikayet Et
    .... silahlar pkkya abd tarafından gönderildi diyor herkes zaten pkk nın şuan silah bırakmasının nedeni abd nin ondan desteğini çekmesinden kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • Ömer Eynmen 14 yıl önce Şikayet Et
    Ordudan açıklama. Silahlar oyuncak parçasıdır kesin :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR