Şifa deposu kızılcık kirazının hasadı başladı

Adana'nın Feke ilçesinde yetişen ve şifa deposu olarak bilinen kızılcık kirazı kurutulmak üzere hasat ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2024 10:24 GÜNCELLEME 05.09.2024 10:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Şifa deposu kızılcık kirazının hasadı başladı
Şifa deposu kızılcık kirazının hasadı başladı

Sağlık açısından vitamin deposu olarak bilinen, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu düşünülen kızılcık kirazında hasat başladı. Feke ilçesinde 4 dönüm arazide yetiştirilen kızılcık kirazında hasat yapıldı. Köy sakinlerinin kışın şifa olarak tükettiği kirazda bu yıl verim yüz güldürdü.

Kızılcık kirazı hasadını yapan Gün ailesi de 1 ay boyunca hasat yapıp topladıkları kirazları kurutuyor. Kurutulan kızılcık kirazları kışın şifa niyetine tüketiliyor. C, K, B6 ve E yönünden vitamin deposu olarak bilinen ve kalsiyum, magnezyum, demir, manganez ve potasyum da barındırması ile şifa deposu olan kızılcık kirazı birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor.

Üretici Hacer Gün, yerli kiraz bahçesini aşılamayla kızılcık kirazı üretim alanına çevirdiğini belirterek, "Toroslar'ın şifası bizim için. Yaklaşık 100 ağacımız var. Kızılcık kirazımız şifa deposu, şekeri her hastalığa şifa olarak bilinir ve o şekilde tüketilir." diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Yakup şener 2 hafta önce Şikayet Et
    Kutluyorum varsak kadınlarını bereketli olsun allahım satı pazarı versin başarılarınız daim olsun.
    Cevapla
  • Selcuk 2 hafta önce Şikayet Et
    Onceden zoĝal denirdi sonra kizilcik cikti simdide kiraz diyorlar yapmayin bunun adi zoĝaldir kizilcik degil her kirmiziya kizilcik dirsek olmaz turkce meyvwe isimlerini yok etmeyin
    Cevapla
  • Eren 2 hafta önce Şikayet Et
    Kimisi kuzılcık der kimi eren der kimi sizin dediğini, gibi zoğal der Zoğal kelimesi Azerice bir kelimedir Yani zoğal kelimesi bizim Türkçede kullanılan bir kelime değil ve bırak kim ne derse desin Kızılcık diyoruz....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR