Can çekişen aslanın yardımına turistler koştu

Güney Afrika'da boynundaki kıskaç yüzünden can çekişen aslana, o esnada safari yapmakta olan iki turist hayvanı son anda ölümden kurtardı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2016 16:06 GÜNCELLEME 06.01.2016 16:06 Afrika
Can çekişen aslanın yardımına turistler koştu
Can çekişen aslanın yardımına turistler koştu

Güney Afrika'da boynundaki kıskaç yüzünden can çekişen aslan, "turistlerden yardım istedi." Can çekişen erkek aslan, fotoğraflarının turistlerce Facebook'ta paylaşılmasının ardından veterinerlerce kurtarıldı.

GENÇ ASLAN, "TURİSTLERDEN YARDIM İSTEDİ"

Boynunda bir kıskaç bulunan aslan yoldan geçen turistlerden "yardım istedi." Meliska Vijoen ve Meike Pettit adında iki turist, Kruger Ulusal Park'ında safari turu yaparken sendeleye sendeleye yürüyen bir genç erkek aslan fark ettiler. Ardından aslan sendeleye sendeleye iki turiste doğru yürümeye başladı.

PARK YETKİLİLERİ DERHAL HABERDAR EDİLDİ

Vijoen ve Pettit derhal park yetkililerini haberdar etti ve yaralı hayvanın fotoğraflarını Facebook'ta paylaştı.

Vijoen, "Safari grubumuz aslanı yolda yardım talep eder bir halde buldu." dedi.

"ZAMANA KARŞI VERİLEN BİR YARIŞTI"

Yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, genç erkek aslanı kurtarmak için seferber oldu. Bu zaman zarfında park bekçileri yolu kapadı ve veterinerlere haber verdi. Zamana karşı verilen bir yarıştı.

"VAHŞİ DOĞAYA BIRAKILDI"

Wild Heart Wildlife Foundation isimli hayvanları koruma örgütünden bir sözcü, "Sonunda her şey iyi gitti. Genç aslanın şu anda bilinci açık ve izlenecek." dedi.

Genç aslan, şu anda vahşi doğaya bırakıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR