Gambiya'daki siyasi kriz çözüldü

Gambiya'da 1994'te iktidara gelen, Aralık 2016'daki seçimleri Adama Barrow'a kaybeden Yahya Jammeh iktidarı bırakacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2017 10:38 GÜNCELLEME 21.01.2017 10:46 Afrika
Gambiya'daki siyasi kriz çözüldü
Gambiya'daki siyasi kriz çözüldü

Senegal'de yemin etmek zorunda kalan Barrow'un dün Twitter hesabından yaptığı açıklamayı doğrulayan Jammeh, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada görevi devretmeye hazır olduğunu duyurdu.

''TEK DAMLA KAN AKMASIN''

Beyaz bir kıyafet giyen ve yüzü oldukça solgun görünen Jammeh, "Bugün sonsuz bir minnettarlıkla bu yüce ulusun liderliğinden ayrılmaya karar verdim. Tek bir damla kan akmasının bile gerekli olmadığını düşünüyorum" dedi.

OPERASYON ASKIYA ALINMIŞTI

Senegal'in de aralarında olduğu beş Batı Afrika ülkesinin, seçilmiş Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow'un görevine başlamasını sağlamak için başlattıkları operasyonu dün askıya aldıklarını açıklayan Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS)  Başkanı Marcel Alain de Souza, "Gün ortasına dek, Gambiya'yı terk etmeyi kabul etmezse gerçekten askeri müdahale gerçekleştireceğiz" demişti.

Öte yandan kendisine destek veren ve karşıt olanlara seslenen Jammeh, Gambiya'nın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma ve tek ulus olarak çalışma çağrısı yaptı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • dobra 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzü solgun gözüküyor
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    aynisini Kilicdaroglunada yapmak lazim altindan koltugu alip surgune göndermek lazim
    Cevapla
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    tek care baskanlik
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık batı, adam islami bir yönetim seçti diye yerinden ettiler.
    Cevapla
  • Abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    benim tanıdığım bir gambiyalı var bundan hiç memnun değil. Diktatör
    Cevapla
  • Oltulu 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi canım sen de herif 94'te darbeyle yönetimi ele geçiren bir diktatör.yedi ceddini ihya etti.22 senede gambiyaya ne vermiş ki? bıraksalar ölene dek kalırdı koltukta.eminim bırakırsa da oğluna bırakırdı yönetimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR