Gambiya'da gıda krizi

Ülkede iklim değişikliğinin neden olduğu kurak mevsim ve ardından başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle 23 bin kişi için acil gıda yardımı gerekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2017 11:55 GÜNCELLEME 21.11.2017 11:55 Afrika
Gambiya'da gıda krizi
Gambiya'da gıda krizi

Kuraklık ve şiddetli yağışlar yüzünden gelecek yıl 41 bin kişinin güvenli gıdaya erişemeyeceği ve 354 bin kişinin gıda krizinden etkileneceği tahmin ediliyor

Batı Afrika ülkesi Gambiya'da önce kuraklık ardından başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle 23 bin kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor.

Gambiya Tarım Bakanı Omar Jallow, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem eylül-kasım arasında yaşanan kuraklıktan hem de ardından başlayan şiddetli yağışlardan tarım arazilerinin büyük ölçüde etkilendiğini söyledi.

Jallow, dengesiz yağışların hasat mevsimini olumsuz etkilediğini ve bu durumun binlerce kişiyi açlık tehlikesiyle karşı karşıya getireceğini belirtti.

Bakanlık tarafından iklim değişikliğinin ülkedeki etkisi üzerine hazırlanan raporda, bu yılki hasat miktarının geçen yıla göre yüzde 26 düştüğü kaydedildi.

Raporda, halihazırda 23 bin kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğu, bu yılki kurak mevsim ve şiddetli yağışlar nedeniyle de gelecek yıl 41 bin kişinin güvenli gıdaya erişemeyeceği ve 354 bin kişinin gıda krizinden etkileneceği tahmin ediliyor.

Raporun tavsiyeler bölümünde, gıda krizi nedeniyle hükümetin tarım ortaklarından yardım istemesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Gambiya'da 2011'de de kuraklık nedeniyle gıda krizi baş göstermişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR