'Erdoğan'ın ziyareti bize çağ atlatacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan temaslarında evinde ziyaret ettiği araştırmacı yazar Dr. Hasaneyn: Erdoğan'ın ziyareti ülkemize adeta çağ atlatacaktır.

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2017 13:08 GÜNCELLEME 31.12.2017 13:20 Afrika
'Erdoğan'ın ziyareti bize çağ atlatacak'
'Erdoğan'ın ziyareti bize çağ atlatacak'

Hasaneyn, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyaretini AA muhabirine değerlendirdi. 

 

 

Bir dönem Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in danışmanlığını yapan Hasaneyn, Erdoğan ile tanışıklığının çok eskilere dayandığını söyledi.

Hasaneyn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini ziyaret ederek kendisi ve evini onurlandırdığını belirterek "Sayın Erdoğan, unutmadığını gösterdi, vefasını bir kez daha ortaya koydu. Allah için onu çok seviyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Hasaneyn, İslam dünyasının son durumunu ele aldıklarını dile getirdi.

Sudan ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmaları değerlendiren Hasaneyn, "İki ülke arasında 21 anlaşma imzalandı. Bu mutabakatlar şüphesiz Türkiye ve Sudan'a menfaat sağlayacaktır. Sanayi ve tarım alanlarındaki iş birliği önem arz ediyor. Bilindiği gibi Sudan, tarıma elverişli Afrika ülkelerinden biri. Sanayinin de gelişmesiyle zamanla Sudan bambaşka çehreye bürünecektir. Erdoğan'ın ziyareti ülkemize adeta çağ atlatacaktır." ifadelerini kullandı.

Hasaneyn, Sudan ve Türkiye arasında en dikkat çekici önerinin ticarette iki ülke parasının kullanılması olduğunu belirterek ortak bankanın kurulmasıyla bu fikrin olgunlaşabileceğini söyledi.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük liderler olduğuna işaret eden Hasaneyn, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız Ömer el-Beşir ve halkımız, Erdoğan'ın ziyaretinden çok memnun kaldılar. Özellikle Sudanlı iş adamlarının, imzalanan anlaşmalar sonunda yüzlerinin güldüğüne şahit olduk. Türkiye'nin tecrübe ve bilgisinden faydalanacak Sudanlılar, ülkelerine en güzel hizmeti yapacaktır. Ziyaret, hem Sudan'a hem de Türkiye'ye ciddi getiriler sağlayacaktır."

Hasaneyn, Türkiye'nin Sevakin Adası'ndaki rehabilite çalışmalarına da değinerek "Ada, İslam tarihinde kilit merkezlerden biri olarak gösteriliyor. Tekrar tarihi şöhretine kavuşacak olması sadece Sudan değil, bütün Afrika'yı sevindirecektir. Ümit ediyorum, en kısa zamanda yenileme çalışması biter." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • asil türk zazaw 6 yıl önce Şikayet Et
    allah sendn ve sayın reisimizdn razı olsn inşallah
    Cevapla
  • nurettin derik 6 yıl önce Şikayet Et
    alimlerin duası makbul dür. sizde en azından kıbrıs türkleri için dua edin.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    boşuna demiyoruz zaman Ahseni Zaman diye. Allahümme yâ muhavvilel havli vel-ahvâl havvil hâlenâ ilâ ahsenil hâl!
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Ümmet olacağız islamın şaha kalkması için ümmet olmalıyız bu mezhepçilikten kurtulmalıyız kim bu mezhepçiliği çıkardıysa mahfetmiş parçalamış birbirine düşürmüş inşallah islam adı altında birleşeceğiz bütün müslümanlar
    Cevapla
  • yeni osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni osmanli soylemi guzelde eski osmanlida devlet memurlari ve tuccarlar araplarla, balkanlardaki kardeslerimizle ve hint-iran bolgesindekilerle dil olarak anlasmakta zorluk cekmiyorduk.Buna ragmen aramiza sokulan fitnelerle mucadele edemedigimiz gibi amerikali ve avrupali tuccarlarla rekabet te de geri kaldik.Su andaki yabanci dil seviyemiz bu milletlerle iletisim kurmak ve ticarette atak yapmak icin cok kotu durumda iken amerika ve avrupanin bundan sonra kuracagi tuzaklara ve fitnelere nasil dayanacagiz.
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapacak düzeydeki kişiler için dil problemi yok. Bence senin bilgilerin 30 sene geride kalmış.
    Cevapla
  • Uzaktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme kardesim.turk ticaretcilerini cinde gorseydin memnun olurdun. Maasallah eskimoya buz satarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR