ABD'de 2020 seçimleri... Biden önde götürüyor

ABD'de gelecek yıl kasımda yapılacak başkanlık seçimleri adaylığı için Demokrat isimler arasındaki yarışı, yüzde 27,2 oy oranı ile Joe Biden önde götürüyor. Biden'ı Elizabeth Warren ve Bernie Sanders takip ediyor. Tim Ryan'ın yarıştan çekilmesi ile 2020 için aday adayı olan Demokratlar'ın sayısı 18'e düştü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2019 20:42 GÜNCELLEME 24.10.2019 20:42 Afrika
ABD'de 2020 seçimleri... Biden önde götürüyor
ABD'de 2020 seçimleri... Biden önde götürüyor

ABD'de gelecek yıl kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat aday adayları arasındaki seçimi ülkenin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden önde götürürken, Biden'ı Elizabeth Warren takip ediyor. 

 

ABD'de 2020 seçimlerinde, Demokrat Parti içerisinde başkanlık aday adayları arasındaki yarış sürüyor.

Ülkedeki son anketlere göre, Barack Obama döneminin Başkan Yardımcısı Biden ortalama yüzde 27,2 oy oranı ile yarışı önde götürüyor. 

 

WARREN, BİDEN İLE FARKI KAPATIYOR 

Öte yandan Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ise son aylarda Biden ile arasındaki farkı hızla kapatıyor. 

Warren şu anda yüzde 21,8 ile yarışın ikinci sırasında yer alırken, son günlerde geçirdiği kalp krizi ve sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Bernie Sanders'ın ivme kaybettiği görülüyor. 

Yarışın başlarında Warren ile ikincilik konusunda yakın oranlara sahip olan Sanders şu an yüzde 17,3 ile üçüncü sırada yer alıyor. 

BİR DEMOKRAT İSİM YARIŞI BIRAKTI 

Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Tim Ryan bugün yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

Nisanda aday adaylığını duyuran ve kampanya döneminde istediğini alamayan Ryan, tekrar Temsilciler Meclisi için aday olacağını ifade etti. 

Ryan'ın yarıştan çekilmesi ile 2020 için aday adayı olan Demokratların sayısı 18'e düştü. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçimleri yine Trump kazanacak. Adam akıllı dobra birisi ayrıca medyanın %97’si kendisine karşı olduğunu bildiği için Twitter’ı kullanıp direk halkla temas kuruyor. Bu adam kötü olabilir ama Obama, Bush ya da Başkan adayı Biden’dan yine iyidir çünkü diğerleri yüzüne gülüp arkandan iş çeviriyorlar bu Trump en azından açık açık söylüyor ne yapacağını. Arkandan gizli gizli iş çeviren bir düşmanın olacağına en azından ne yapacağını direk söyleyen bir düşmanın olsun daha iyi.
    Cevapla
  • gizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Biden Siyonist ,kendi açıklamıştı
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Adayların hepsi cani !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR