Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Kays Said ile görüştü

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile iki ülke ilişkilerinin desteklenmesine ilişkin konuları görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2021 19:52 GÜNCELLEME 23.08.2021 19:52 Afrika
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Kays Said ile görüştü
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Kays Said ile görüştü

Cezayir resmi haber ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "iki liderin telefon görüşmesi yaptığı, halk ve hükümet olarak Cezayir'in bu hassas süreçte, kardeş Tunus'un yanında yer aldığının iletildiği" kaydedildi.

İki lider görüşmede, çeşitli alanlarda Cezayir-Tunus ilişkilerinin desteklenmesine ilişkin konuları ele aldı.

Tebbun, "Biz, Tunus içişlerine karışmadığımız gibi, bir şeyi de şart koşmuyoruz." diyerek, Tunus'un kendi iç sorunlarını çözme yolunda olduğunu, içinde bulunduğu üçüncü dünya yapısına uygun olmayan bir sistem seçmiş olduğunu, olanın da bir iç mesele olduğunu vurguladı.

Öte yandan Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'in Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra'yı Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği ve Tebbun'dan bir mektup aldığı aktarıldı.

Görüşmede Said, iki ülke arasındaki güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi ve bölgedeki tüm tehditlere karşı durulması amacıyla Cezayir ile ikili ve bölgesel konularda koordine içinde kalmanın arzusu içinde olduğunu belirtti.

Lamamra ise, bölgenin içinden geçtiği hassas tarihi sürecin Tunus ile Cezayir arasında koordine adetinin daha da güçlendirmeye ihtiyaç duyduğunu, bunun iki kardeş ülke halkının çıkarlarına olacağına dikkat çekti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR