Fransız helikopterler Libya'yı vurdu

Libya'daki NATO operasyonlarında hükümet güçlerine karşı bugün ilk kez düzenlenen helikopter saldırılarında, Fransız helikopterlerinin de 15 askeri aracı ve 5 komuta binasını vurduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2011 13:39 GÜNCELLEME 04.06.2011 13:39 Afrika
Fransız helikopterler Libya'yı vurdu
Fransız helikopterler Libya'yı vurdu

Fransa'nın operasyonuyla ilgili bilgi veren Albay Thierry Burkhard, saldırı helikopterlerinin, Akdeniz'deki taşıyıcı gemi Tonnerre'den havalandıklarını belirtti.

Hükümet güçlerinin helikopterlere yerden hafif silahlarla ateş açtıklarını, ancak isabet ettiremediklerini kaydeden Burkhard, "Operasyonun amacı, sivil halka yönelik tehdidini sürdüren Muammer Kaddafi güçlerine ek bir baskı oluşturmak" dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • tolga ceyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir operasyon ki dünyaya sadece istediğini izletiyorlar. libyada neler yaşanıyor neler yapılıyor ordaki olayları adam gibi haber yapacak libyadaki ve diğer operasyon yapılan ülkelerden haber verecek cesaretli gazeteci televizyoncu kalmadımıda acaba sadece bir kaç cümle bir kaç fotoğraf yayınlanıyor nasıl bir operasyon ki acaba sanki ölümcül virus varmış gibi karantinaya alınıyor buralar dünyaya sadece kendi istedikleri fotoğraf istedikleri bilgiler yayınlanıyor tüm dünyada daha doğrusu kalmamış insanlık seyirci kalıyor... operasyon yapılan ülkelerde sadece bir kişi bir çocuk ölümü veya benzeri olay bir ülkeyi ayağı kaldırıyor çok basit olaylar ülkeye operasyon yapma yetkisi veriyor anlaşılır değil bizlerde millet olarak ülkeler olarak insanlık olarak tüm bunlara seyirci kalıyoruz. nijerya petrol içinde yüzen bir ülke nasıl oluyorda halkı sefalet içinde iken tüm dünya burda yaşanan tüm dünya insanlığına yakışmayan görüntüleri sadece izleyebiliyor önce buraları düzeltmek gerekmezmiydi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR