Yetiştirdiği patlıcanlar görenler şaşkınca çeviriyor

Afyonkarahisar’da emekli bir müzik öğretmeninin 5 litrelik pet şişeler içerisinde yetiştirdiği patlıcanlar görenleri şaşırtıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 15:45 GÜNCELLEME 24.09.2022 15:45 ÜLKE'DE BUGÜN
Yetiştirdiği patlıcanlar görenler şaşkınca çeviriyor
Yetiştirdiği patlıcanlar görenler şaşkınca çeviriyor

Dinar ilçesinde yaşayan Kemalettin Ersoy, müzik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra bahçe işlerine merak sardı. Önce evinin önündeki bahçenin etrafını doğal çit dediği bitkiler ile saran Ersoy, daha sonra saksıda bitmeyen marul yetiştirmeye başladı. Marulun ardından çeşitli bitkiler yetiştirmeye başlayan Ersoy bahçesinde yer kalmayınca ise ilginç bir çözüm bularak patlıcan fidelerini bıçakla bir kısmını kestiği 5 litrelik pet şişelerin içine dikip, şişeleri de tellerle ağaca astı. Projesinin adını uçan patlıcan koyan Ersoy, “Marullar pazardan alınınca çabuk bozluyordu, buna bir formül buldum ve saksıda yetiştirmeye başladım. Projemin adını da bitmeyen marul koydum. Bundan sonra da başka sebzeler yetiştirmeye karar verdim. Patlıcan ve biber fidanları aldım, ama bahçede yer kalmadı. Elimde bir miktar patlıcan fidanı kaldı bende ‘bunları nasıl değerlendiririm’ diye düşünürken bu formülü buldum. Bu şekilde de adına uçan patlıcan dediğim patlıcanları üretmeye başladım” dedi.

Öte yandan, Ersoy’un pet şişede yetiştirdiği patlıcanları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR