Diş tedavisinde 'Tom Cruise' modeli

Hollywood'un ünlü isimlerinden Tom Cruise'un kullanımıyla gündeme gelen şeffaf plaketler artık Türkiye'deki hastalara da uygulanabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2016 14:00 GÜNCELLEME 14.05.2016 14:00 Ağız ve Diş
Diş tedavisinde 'Tom Cruise' modeli
Diş tedavisinde 'Tom Cruise' modeli

Ortodonti tedavisinde diş tellerinin yarattığı estetik kaygıları gideren ve ünlü sinema oyuncusu Tom Cruise ile tanınan şeffaf plak teknolojisi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde uygulanmaya başladı.
 
Fakültenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tancan Uysal, yaptığı açıklamada, diş tellerinin çocukların yanı sıra artık güzel gülümsemek isteyen yetişkinler tarafından da sıkça kullanıldığını belirtti.
 
Geleneksel tedavilerin hayat kalitesini bozabildiğine dikkati çeken Uysal, ortodonti hastalarının rahat konuşmayı engelleyen, yaralara neden olan ve estetik görünmeyen diş telleri nedeniyle sıkıntı çektiğini söyledi.
 
Çalışan insanların da ortodonti tedavisine ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Tancan Uysal, "Bu insanlar, sosyal yaşamda da aktif rol alıyorlar. Öğretmenlik, şarkıcılık ya da spikerlik yapıyor olabilir. Gülümsediklerinde karşı tarafın algısında olumsuzlukla karşılaşıyorlar, bu da insanları diş tellerinden soğutuyor" diye konuştu.


 
Estetik çözüm yolları aranıyor
 
Hastaların memnuniyetsizliğini gidermek amacıyla arayışa başladığını dile getiren Uysal, dünyada diş hekimlerinin artık "şeffaf plakları" ele aldığını, estetik tedavi sağlayan bu yöntemin ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise ile gündeme geldiğini söyledi.
 
Yapımı da bakımı da kolay
 
Şeffaf plakların hijyeni sağlama konusunda da avantaj sağladığına değinen Uysal, şeffaf plakların laboratuvar ücretlerinin 6-7 bin lira civarında olduğu bilgisini verdi. 
 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR