Diş eti kanamasını önemseyin!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş eti kanamasıyla ilgili uyarıyor!

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2016 10:04 GÜNCELLEME 12.07.2016 10:04 Ağız ve Diş
Diş eti kanamasını önemseyin!
Diş eti kanamasını önemseyin!

“Genç yaşlı demeden pek çok kişinin sorunu olan diş eti kanamasının önemsenmesi gerekiyor. Çünkü diş eti kanaması hastalıkların habercisi olabiliyor!”

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Diş etleriniz kanıyorsa ortada bir sorun var demektir. Hemen önleminizi almalısınız” diyerek diş eti kanaması ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı…

Diş etlerimiz neden kanar?

Diş eti, mevcut diş eti iltihabına bağlı olarak veya travmaya bağlı olarak kanar. Sağlıklı olan dişlerin, fırçalarken, diş ipi kullanırken veya sert bir şeyler yerken kanamaması gerekir.

Diş eti kanamaları önlenebilir mi?

İyi bir ağız bakımı, düzenli diş hekimi kontrolleri, diş taşı temizliği ve diş eti tedavileri yapıldıktan sonra diş eti kanamaları önlenebilir. Diş etleri kanıyor diye dişleri fırçalamamak son derece yanlış bir davranış olur. Diş etleri kanasa bile diş temizliği yapılmalıdır.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE DAHA SIK GÖRÜLÜR

Diş eti hastalıkları neden olur?

Diş eti hastalıklarının ilerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı da artar. Ayrıca diş eti hastalıkları; vitamin eksikliklerinde, sigara kullananlarda, yoğun stres yaşayanlarda, antidepresan veya doğum kontrol hapları gibi ilaçların uzun süreli kullanımında, diş gıcırdatan ya da sıkanlarda, kötü ya da yetersiz beslenenlerde ve hamilelik döneminde olanlarda daha sık görülmektedir.

Diş eti hastalıkları nasıl teşhis edilir?

Diş eti şişse, kırmızıysa, kanama bulgusu varsa, periodontal cep varlığı ve radyolojik kemik kaybı gibi etkenlere bakılarak, diş eti hastalığı teşhis edilebilir.

BAZI İLAÇLAR DİŞ ETİ BÜYÜMESİNE SEBEP OLABİLİR

Düzenli olarak kullanılan ilaçlar diş eti hastalığına sebep olur mu?

Bağışıklık sistemi baskılayıcı ilaçlar, antiepileptikler ve kalsiyum kanal blokerleri grubu ilaçlar diş eti büyümelerine sebep olabilir.

Diş taşı, diş eti hastalıklarına neden olur mu?

Diş taşı ve dental plak, diş eti hastalıklarının temel sebebidir. Dental plağın uzun dönemde kalsitiye olması ile diş taşı oluşur. Oluşan diş taşının üzerine daha çok plak birikir ve bu şekilde döngü olarak ilerler.

TEDAVİ EDİLMEZSE DİŞLER SALLANMAYA BAŞLAR

Diş eti kanaması tedavi edilmezse ne olur?

Diş eti kanaması, diş eti iltihabının bir göstergesidir. Tedavi edilmez ise uzun dönemde diş etrafındaki kemiğin erimesine ve son olarak da dişlerin sallanması ve çekilmesine sebep olur.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR