Can yakan yöntemi herkes deniyor! Tıkalı lavaboyu açmak isterken hastanelik oldu

Ağrı'da evinin tıkanan lavabo giderini açmak isteyen Halis Uca (79), döktüğü kimyasal lavabo açıcının bacağını yakması sonucu yaralandı. Olaydan iki gün sonra hastaneye başvuran Uca'nın tedavisi devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2026 09:35 GÜNCELLEME 12.03.2026 11:55 SAĞLIK
Can yakan yöntemi herkes deniyor! Tıkalı lavaboyu açmak isterken hastanelik oldu
Can yakan yöntemi herkes deniyor! Tıkalı lavaboyu açmak isterken hastanelik oldu

Olay, 15 Şubat’ta Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi.

  • Edinilen bilgiye göre, inşaatlarda soğuk demir ustası olarak çalışan 5 çocuk babası Halis Uca, evlerinin tıkanan lavabo giderine 2 paket lavabo açıcı döktü.

  • Boru ile temizlemek istediği giderden zemine taşan kimyasal karışımlı suya dizini koyan Uca, hafif yanma hissetti.

  • Bacağındaki acıyı önemsemeyen Uca, olaydan 2 gün sonra ağrı ve yanma artınca gittiği aile sağlığı merkezi tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

  • Hastanede tedavi süreci sonrası Uca, Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne getirilerek burada tedaviye alındı.

Halis Uca (79), hastanede tedavi görüyor.

 

KABUS 2 GÜN SONRA BAŞLADI 

Hastanede bir haftadır tedavi altında tutulan Uca, "Banyonun lavabosu tıkanmıştı. Açmak için 2 tane lavabo açıcı getirdim. Gidere boruyu soktuğumda biraz akıntı yaptı. Dizimi yere koymuştum. Giderden çıkan suyu pantolonum emince bacağım yaralandı. Bacağımdaki acıyı önemsemeden çalışarak lavaboyu açtım. 2-3 gün sonra bacağımda çok acı hissetmeye başladım. Yakınlarım gelip hastaneye götürdü. Yaramı görünce ‘seni Erzurum’a göndereceğiz’ dediler. Erzurum’a geldik, burada sağ olsunlar ilgilendiler. Lavabo açacak olanlar kendilerine mukayyet olsunlar. Vücuda temas ettiği an mahvediyor. Çok tehlikeli, insanı öldürüyor." diye konuştu.

Halis Uca (79), tıkanan lavaboyu açmak isterken kimyasal madde ile bağını yaktı.

"İYİLEŞME BİRAZ ZAMAN ALACAK"

Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi hekimlerinden Dr. Emre Nohutçu, Uca’nın ayağında his kaybı olduğu için kimyasal yanığı ilk etapta hissedemediğini söyledi.

Kocaeli'de adliye önünde cinsel istismar cinayeti! Kocaeli'de adliye önünde cinsel istismar cinayeti!

Yer: Kocaeli! Mutfakta kanlar içinde ölü bulundu: Katili ele veren detayYer: Kocaeli! Mutfakta kanlar içinde ölü bulundu: Katili ele veren detay

İzmir'de domuz alarmı: Gündüz vakti sokaklarda yiyecek aradılarİzmir'de domuz alarmı: Gündüz vakti sokaklarda yiyecek aradılar

Afyonkarahisar'da ilginç kayıp vakası: 75 yaşındaki adamdan haber varAfyonkarahisar'da ilginç kayıp vakası: 75 yaşındaki adamdan haber var

Bacaktaki durumun biraz geç fark edildiğini belirten Nohutçu, "Hastaneye geldiğinde ikinci dereceden derin yanıkları vardı. Bubir kimyasal yanık. Lavabo açıcıyla lavabo giderini açmaya çalışırken kimyasal madde geri tepmiş ve ayağına temas etmiş. Bir haftadır bizde tedavisi devam ediyor. Amcanın yaşı ve kronik rahatsızlıkları nedeniyle yara bölgesinin kanlanması çok iyi değil. Bu nedenle iyileşmesi biraz zaman alacak. Ancak tedavimiz iyi gidiyor. İlk geldiğine göre çok güzel ilerleme kaydettik." dedi.

Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi hekimlerinden Dr. Emre Nohutçu, Uca’yı tedavi ediyor.

"KULLANILMAMASINI ÖNERİYORUZ"

Kimyasallar kullanılırken dikkatli olunması uyarısında bulunan Nohutçu, şunları söyledi:

"Bu tür kimyasal maddelerle uğraşmamak gerekiyor. Bu işi profesyonel yapan insanlar var. Temasından uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse kullanılmamasını öneriyoruz. Çünkü bazen hiçbir şey olmasa bile kendi kendine patlayıp sıçrayabiliyor. Lavabonun içindeki başka bir maddeyle etkileşime girerek beklenmedik reaksiyonlar oluşturabiliyor."

Uca'nın tedavisi sürüyor.

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • UMUT DÜNYASI 1 saat önce Şikayet Et
    banyo gideri niye tıkanıyor biliyor musunuz . biliyorsunuz biliyoor. Bu kişi artık düzgün yürüyemez. ve iş hayatı bitti. hattaaaa
    Cevapla
  • Şifa 3 saat önce Şikayet Et
    79 yaşında inşaatta soguk demir ustası... Maşallah amcaya... Gençlere örnek oluyor. Ayrıca geçmiş olsun. Allah şifa versin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR