Kardeş kavgaları aileyi olumsuz etkiliyor
Kardeş kavgaları aile yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor.
ABONE OLTrabzon Özel İmperial Hastanesi psikologlarından Seden Celep, kardeş kavgaları konusunda anne ve babalara önemli görevler düştüğünü belirterek kardeşler arasında yaşanan geçimsizlik ve anlaşamamanın çoğu ailelerin yaşadığı sorunlar içinde yer aldığını söyledi.
Kardeşler arasındaki kavga, anlaşmazlıklar için anne ve babalara öğütlerde bulunan Celep, 'Kardeşler arasında yaşanan geçimsizlik anlaşamama çoğu ailelerin yaşadığı sorunların içinde yer alır. Öncelikle bu durumun çok doğal olduğunu kabullenmemiz gerekir. Kardeş kavgalarını ortadan kaldırmak için sürekli ailelerin bu durumu sorgulamamaları gerekiyor. Çünkü her zaman kardeş kavgaları mantıklı bir sebebe dayanmıyor . Bu yüzden sorunu en aza indirgemek gerekiyor. Bu kavgalar ciddi boyuta ulaşıyorsa uzman yardımı kesinlikle gerekmektedir.
Çocuklarınız arasında hakem olmayın haklıyı ve haksızı bulmaya çalışırsanız çocuğunuz size karşı öfke duyup birbirlerini daha fazla suçlar hale gelirler. Kendi sorunlarını çözmeleri için onlara fırsat verin eğer tehlikeli bir durum varsa müdahale edin. Çocuklarınıza karşı tutarlı olun. Kıyaslama yapmayın ve çocukların birbirleriyle konuşmaları için onlara fırsat tanıyın bu şekilde yardımcı olursanız çocuklarınız kendi başlarına sorunlarını çözmede fırsat tanımış olursunuz. Sakinleşip konuşmalarını sağlamak için onları yönlendirin Çocuklarınızın ilgi alanlarını fark edip onları aktivitelere yönlendirin' dedi.
AİLE FERTLERİ ARASINDAKİ KIZGINLIKLAR AİLEYİ NASIL ETKİLER?
Aile içinde birtakım kızgınlıkların yaşanabileceğine dikkat çeken Celep,'Her aile içinde birtakım kızgınlıklar olur. Farklı kişiliklerin bir araya gelmesi farkı düşünceleri ve davranışları da meydana getirir. Tabi bu kızgınlık sürekli çatışma ve gerginlik halini alıyorsa ve şiddette dönüşüyorsa aile bireylerinin ruhsal ve bedensel sağlığını olumsuz yönde etkilemesine neden olur.
Birbirlerine karşı sevgisiz ilgisiz hale gelir, aile fertleri birbirlerinden kopuk bir şekilde yaşamaya başlarlar oysaki aile bütünlük demektir ne kadar bireysel farklılıklar olsa da çözüm yolları bulmaya çalışıp alternatifleri değerlendirip kişilerin ortak noktada hareket etmeleri gerekmektedir. Eğer ortak noktada buluşma olmuyorsa bu durum eşlerin boşanmasına, çocukların huzursuz bir ortamda yetişip kendilerini mutsuz hissetmelerine hatta bazen çocukların kendilerini suçlamalarına neden olmaktadır' ifadelerini kullandı.
-
sheyla 9 yıl önce Şikayet EtKarsilikli sevgimiz zaten var saygi hos goru hatali durumu af etmek gonul almak Evlilige hazirim cok istiyorum Cocuklara evdeki kotu olaylari asla hisetirmamekBeğen