Eşler birbirlerini neden aldatır?

Eşlerin birbirlerini aldatmalarının altında yatan neden, psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklanabilir. İşte araştırmalarla kanıtlanan aldatma nedenleri...

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2018 07:49 GÜNCELLEME 13.04.2018 10:28 Aile
Eşler birbirlerini neden aldatır?
Eşler birbirlerini neden aldatır?

Aile içerisindeki çiftlerin birbirlerine karşı soğukluk sezmelerinde ve aralarındaki problemlerin gittikçe büyümesinde en önemli etken üçüncü kişiler olabilir. Psikologlar, bu üçüncü kişilerin yani aldatan kişilerde ruhsal bozukluk görüldüğünü vurguluyor.

Peki, eşlerin birbirlerini aldatmalarının nedenleri neler?

OKSİTONİN EKSİKLİĞİ

Uzmanların açıklamalarına göre, oksitonin yani sarılma hormonu eksikliği aldatma nedenlerinin başında geliyor. İlişkilerde güven ve huzuru sağlayan bu hormon salgılandığı zaman mutlu bireyler ortaya çıkıyor.

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

Aldatma sorununu arttıran bir diğer faktör ise sosyal medyaya ayrılan sürenin sıklığıdır. Eşlerden birinin sosyal medyaya karşı bağımlı olması eşlerine daha az vakit ayırmalarına neden olabiliyor.

TOPLUMUN ETKİSİ

Geçmiş dönemlerde yaşadıkları ilişkilerde sadakatsiz olan kişiler yeni ilişkilerinde de aynı alışkanlıklarını sürdürebiliyor. Son yapılan anketlere göre, eşlerini aldatan erkeklerin yarısından fazlasının arkadaşları da kendileri gibi aldatma potansiyeline sahip.

İŞ SEYAHATLERİ

Her 3 iş adamından 1'i eşlerini iş gezileri esnasında aldatıyor. Kadınlar ise bu durumu daha çok iş ortamında yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR