Kuran-ı Kerim'de kadınlardan bahseden ayetler

"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6) hadisi şerifini göz önünde bulundurduğumuzda, dinimizin kadına ne kadar önem verdiği net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dinimizin kadına verdiği önemi apaçık gösteren ayet ve hadisler ise şu şekilde geçmektedir:

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2020 10:47 GÜNCELLEME 16.03.2020 10:07 Aile
Kuran-ı Kerim'de kadınlardan bahseden ayetler
Kuran-ı Kerim'de kadınlardan bahseden ayetler

Cahiliye Dönemindeki toplumda, erkekler eşlerinin doğumunu sabırsızlıkla bekler ve onlardan 'erkek çocuk' dünyaya getirmelerini isterlerdi. Çünkü onlara göre, erkek çocuğun doğması demek nesillerinin devamı için şan ve şöhret arttıran gurur verici bir şeydi. Bu nedenle o dönemdeki kadınlar da kız çocuk doğuracaklarını öğrendiklerinde eşlerine söylemeye çekinirler, hatta bebek doğana kadar gizleme yoluna giderlerdi. Çünkü eşlerinin kız bebek dünyaya getireceklerini öğrendiğinde diri diri toprağa gömeceklerini biliyorlardı. Ne zaman ki İslamiyet geldi o zaman bunlara 'Dur!' denildi. Dinimiz kadınlara çok kıymet vermiş ve erkeklere çeşitli sorumluluklar yüklemiştir. Ev işlerinde ya da dışarıda çalışmak kadınlara mecburiyet kılınmamıştır ancak, erkeklere ailesini geçindirme zorunluluğu kılınmıştır. 

ADETLİ KADIN HANGİ İBADETLERİ YAPABİLİR? ÖZEL GÜNLERDE YASAK VE HELAL OLAN ŞEYLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kuran-ı Kerim'de kadından bahseden ayetler ve Peygamber Efendimiz'den hadis-i şerifler şöyledir;

İslamda kadının önemi

İSLAMDA KADININ ÖNEMİNİ BELİRTEN HADİS VE AYETLER

“Sizin dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: Güzel koku, kadın ve gözbebeğim kılınan namaz.”[572] Müslim, Talâk 31, 34

“Cennet annelerin ayakları altındadır.” (Nesâî, Cihâd, 6)

“Kadınları dövmeyiniz!.. Kadınlarını döven kimseler, sizin hayırlınız değildir.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 42; İbn-i Mâce, Nikâh, 51)

Allah (c.c), Nahl suresinde, “Onlardan birine kız (doğumu) müjdelendiği zaman öfkesinden, yüzü kapkara olur. Kendisine verilen müjdenin kötülüğünden dolayı kavminden gizlenir (utanır). Onu, aşağılanmaya katlanıp yanında mı tutsun, yoksa toprağa mı gömsün?! (Karar veremezdi.) İşte bakın ki verdikleri hüküm ne kadar kötüdür.” (en-Nahl, 58-59)

“Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.” [560] Müslim, Birr 149

“Kadınlara hayırhah olun, onlara karşı hayır tavsiye ediyorum... Onlara hayırlı şekilde davranın.” (Buhârî, Nikâh 79, Enbiyâ 1, Edeb 31, 85, Rikak 23; Müslim, Radâ 65, hadis no: 1468; Tirmizî, Talâk 12)

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • anadolu ASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    yol ve yöntem belli dir ALLAHA SIĞININ YETER. insan oglu NEFSİNİN KÖLESİDİR.ÇABUK KANAR
    Cevapla
  • Hızır'a 4 yıl önce Şikayet Et
    Hızır, islam'a iftira atma hesabını veremezsin. Tamamen yanlış bilgi sahibisin. Hakikatlere kendi çarpık yorumlarını katıp islam'a iftira atma
    Cevapla
  • hızır'a 4 yıl önce Şikayet Et
    hızır a cevap veren arkadaş senin ilmin nedir ???
    Cevapla
  • Sailor moon 4 yıl önce Şikayet Et
    Alevi olan kiz, sevdigi sünnî gence ben müslümanım ,ve müslümanligin gereklerini yerine getirmeye calisiyorum . Benim meshebimle uğraşma ben sana sen alevi ol demiyorum diye sitem ediyor. İşin içinden çıkamıyorlar ve çok üzülüyorlar ve birbirlerini cok kırıyorlar . Ne yapmalılar sizce ....
    Cevapla
  • Ateş 4 yıl önce Şikayet Et
    Alevi ya da sünni olmak bir ekolün peşinden gitmektir.Önemli olan güzel ahlak sahibi bir insan olmaktır.Takip edilen ekol yüzde yüz doğrudur denemez Sonuçta ekolü başlatan kişi bir insandır Hiçbir insan da mükemmel olamaz.Sorun bu ekolün başındaki şahsı kahraman olarak görmektir Allah tan başka kahramanınız olmasın Özgür olun derim
    Cevapla
  • Sarı 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam insanlari ayristiran bir mezhebi kabul etmez. Olsa olsa bu sapkinliktir
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Alevilik Bir Din veya Mezhep değildir Bunlar büyük Günah işliyorlar!?.
    Cevapla
  • Burcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hızır isimli kişi; nefsine kolayca yenik düşenler kadınlar değildir genellikle erkeklerdir. Kendi nefislerine yenik düşerek kadınlara, çocuklara tecavüz edenler ne yazık ki erkeklerdir, kadınlar değil. Ayrıca güvenilirlik kadın-erkek değil; karakter, şahsiyet meselesidir.
    Cevapla
  • Hızır 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın erkek eşit değildir.Kadın erkeğin eğe kemiğinden yaratılmış olup şaytani ve nefsi varlıklara daha çabuk kandığı için.islamda 2 kadının şahitliği 1 erkeğin şahitliğine eşittir.Erkek her ne kadar ailesine bakmakla yükümlüyse !kadında aynışekilde çalışan evini geçindiren erkeğine hürmet etmek ve üzerine düşen tüm görevleri yapmakla yükümlüdür.Bu günkü ailelerin parçalanmasındaki en önemli neden !Kadın erkek eşitliğinin devlet eliyle savunuluyor olması Aile içi değerlerin ve Erkeğe saygının hiçe sayılması neticesinde dir.Eğer müslümansanız ve inancınız varsa ! Allahın ve Peygamberinin Kuran ve hadislerine bakın..Kuran ve sünnete göre yaşayanlar 2 dünyadada mesut olurlar.
    Cevapla
  • dalgıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun ki, son peygamberin ümmetiyiz. Onunla şrerflendirildik.....
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu aşırı suisimal eden kadınlar çok malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR