Boşanma ve evliliklerle ilgili ilginç istitistik

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu ''Türkiye'de 80 bin çift boşandıktan sonra ikinci bir evlilik yapıyor. Bunların yüzde 15'i de boşandığı eşiyle tekrar evleniyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2012 18:22 GÜNCELLEME 28.12.2012 18:22 Aile
Boşanma ve evliliklerle ilgili ilginç istitistik
Boşanma ve evliliklerle ilgili ilginç istitistik

 Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Türkiye'de her yıl ortalama 80 bin çiftin boşandıktan sonra ikinci bir evlilik yaptığını belirterek, ''Bunların yüzde 15'i de boşandığı eşiyle tekrar evleniyor. Bu boşanmaların yüzde 40'ı ise evliliklerin ilk 5 yılında gerçekleşiyor. Bunların da yüzde 50'si de ilk bir yıl içerisinde oluyor. Neden tek değil, ama ilk yıl boşanmalarda daha çok iletişim eksikliğinin sebep olduğunu biliyoruz'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı'' çerçevesinde Türkiye'de ilk olarak Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki bin 200 asker için düzenlenen ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı''nın sertifika töreni yapıldı.

Bozoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ağırlıklı olarak illerde olan sosyal hizmet merkezi sayısını ilçelerde de arttırdıklarını belirtti. Ömer Bozoğlu, şunları kaydetti:

''Araştırmalarda aile içi sorunlara baktığımızda 'Eşler arasında sorunla karşılaştığınızda kimden destek alırsınız?' sorusuna eşlerin yüzde 62,8'i 'Hiç kimseden destek almam' cevabını veriyor. Bunun sonucunda da çözümsüz durumlar ortaya çıkıyor. Ağırlıklı olarak illerde olan sosyal hizmet merkezlerinin ilçelerde sayısını çoğalttık. Araştırma verilerine baktığımızda ülkemizde her yıl ortalama 500 bin ila 600 bin arasında evlilikler var. Bu çiftlerin arasında ise 100 ila 120 bin arası boşanmalar oluyor. Sonuç olarak Türkiye'de 80 bin çift boşandıktan sonra ikinci bir evlilik yapıyor. Bunların yüzde 15'i de boşandığı eşiyle tekrar evleniyor. Bu boşanmaların yüzde 40'ı ise evliliklerin ilk 5 yılında gerçekleşiyor. Bunların da yüzde 50'si de ilk bir yıl içerisinde oluyor. Neden tek değil, ama ilk yıl boşanmalarda daha çok iletişim eksikliğinin sebep olduğunu biliyoruz. Aile kurumunun teşekkülünde elbette bir eğitime ihtiyaç vardı. Ocak ayı sonu itibarı ile 81 ilde evlenmek üzere belediyelere başvuran çiftlere bu eğitimleri verecek altyapıya sahip olacağız. Eğitimlerin salonlarda kalmayıp, kuracağınız yuvanın sıcaklığına sıcaklık katacağına inanıyorum.''

-''Aile içi şiddet toplumun yarasıdır''-

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak da görev alanlarında yaşayan 400 bin vatandaşa güvenlik ve asayiş hizmeti verdiklerini belirtti. Çolak, şöyle konuştu:

''Toplumun yarası olan aile içi şiddet olaylarının jandarma sorumluluk sahasında 2010 yılında 242, 2011 yılında 197, 2012 yılında 194 olmak üzere toplam 623 aile içi şiddet olayı meydana gelmiştir. Bu olaylarla ilgili olarak toplam 217 tedbir kararı verildi. Halen 75 tedbir kararını takip ediyoruz. Aile içi şiddet olaylarının temel nedeninin eğitimsiz bireyler olduğu gerçeğinden hareketle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde komutanlığımız bünyesinde vatani görevini yürüten Mehmetçiklerimize askerlik sonrası oluşturacakları aile kurumlarının daha sağlıklı bilgilerle kurulması ve bu sayede toplumun yapı taşı olan aile kurumunun sağlam temellere dayalı olmasına katkıda bulunmak maksadıyla eğitim faaliyetini gerçekleştirdik. Bu çalışma ülkemizde bir ilkin gerçekleştirilmesi nedeniyle ayrı bir önemi vardır.''

Tören, eğitime katılan askerlerden 5'ine temsili olarak sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

''Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri'', ''Evlilik ve Sağlık'', ''Evlilik ve Hukuk'' konularını kapsayan ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı''n sertifika törenine, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul da katıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Ali Yilmazer 11 yıl önce Şikayet Et
    kural olarak insanlarin evli kalmasi her konuda avantajlidir. ne var ki son yillarda feminist gruplarin baskilari sonucu cikarilan yasalar neticesinde bosanmanin maliyeti artti ve zorlasti, bazi durumlar varki bosandiktan sonra yuklu tazminat ve nafakalardan dolayi insanlarin hayatlari karartildi tum umut isiklari sonduruldu, bunun neticesinde kadin cinayetleri artti. kaybedecek baska bir seyi kalmayan bu insanlar ya intihar ediyor yada beraberinde hasmini goturuyor. isin dogrusu bosanmalar ne kadar kolaylasirsa insanlar o kadar cabuk yeni evlilik yapabilir yeni bir duzen kurabilir, korku ve baski altindaki evlilik zaten evlilik degildir. bugun yatak odalarimizda kadin ve erkegin yaninda 3. bir sahis var. devlet. devlet bu kadar aile yasaminin icine sokulmamaliydi. artik insanlar dogal aile gudulerinden ve kulturel degerlerinden koptu. kanun ve gelecek korkusu ile istemedikleri bir yasami devam ettirme durumunda olanlarin sayisi her gecen gun artiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR