Kadın şişmanlamak için para harcıyor!

Gelişmiş ülkelerde her yıl milyonlarca kadın güzelleşmek adına zayıflamak için milyonlarca dolar harcarken, bu ülkedeki kadınlar tam tersini yapıyor ve kilo alabilmek için para harcıyorlar. İşte nedeni:

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2011 16:45 GÜNCELLEME 26.02.2011 16:45 Alışveriş
Kadın şişmanlamak için para harcıyor!
Kadın şişmanlamak için para harcıyor!

Şişman kadının güzel ve güçlü kabul edildiği Afrika ülkelerinden Moritanya’da kadınlar, paralarını şişmanlatıcı ilaçlara harcıyor. Şişmanlamak istemeyen genç kızlara da zorla yemek yediriliyor.

Moritanya’da güzelleşmek için şişmanlamak isteyen kadınlar, pazarlarda bile bulunabilen ilaçları kullanıyorlar. Atlas Okyanusu kıyısında olan Batı Afrika ülkesi Moritanya‘da şişman kadın, toplumda zenginliği ve gücü temsil ediyor. 

Şehirlerde bu adet yavaş yavaş kaybolsa da kırsal kesimde hala genç kızlar zorla besleniyor. Evlenme çağına gelen kızlar, ebeveynleri tarafından “şişmanlama diyetine” zorlanıyorlar. Bu bağlamda genç kızlara deve ve keçi sütü içirilirken, daha çok yağlı yiyecekler yediriliyor.
 Moritanya’da şişman kadın zengin ve itibarlı olarak görülürken, zayıf ve sıska kadına ise birçok bölgede “utanç vesilesi” olarak bakılabiliyor. Bu yüzden kilo almak için hayatını tehlikeye atan kadınlara çok sık rastlanıyor.

Halk pazarlarında bile bulunabilen reçetesiz kilo aldırıcı, iştah açıcı ilaçlar, ekmek peynir gibi satılıyor. Moritanya Eczacılar Birliği Başkanı Süleyman Şerif ise maalesef bu tür ilaçların illegal yollarla, reçetesiz satıldığını, insanların hayatlarını tehlikeye attığını belirtiyor. Bu tür ilaçların, şişmanlığın getirdiği olumsuz neticelerle birlikte, ileri kalp rahatsızlıklarına neden olduğunu aktarıyor. 

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 2
  • ELİF 13 yıl önce Şikayet Et
    bir başka gariblik. birde bu ülkede kölelilk sistemi hala devam ediyormuş.aynı cahiliye devrindeki gibi zengin insanlar köle alıp satıyormuş.kadınlar hiç bir iş yapmıyorlarmış.ellerini yıkamak için bile köleler önüne su ve kap getiriyormuş.şişmanlamamak elde değil zaten. ve bu kölelere de pek iyi müdahale edilmiyormuş.mesela kapı önünde yatıyorlarmış.yazık..,müslüman bir ülkeye böyle bir durum hiç yakışmıyo.Hz.muhammedin köleliği kaldırdığından haberleri yok galiba.biri hatırlatsa iyi olacak..
    Cevapla
  • alihandıro 13 yıl önce Şikayet Et
    Fattening Room. garip bir olay
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR