Dudakta çıkan uçuk nasıl geçer?

Uçuk, deride oluşan virütik bir enfeksiyondur. Ağız çevresi ve dudaklarda görülen uçuk, içi sıvı dolu yara kabarcıkları şeklinde kendini gösterir.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2017 10:44 GÜNCELLEME 22.04.2017 10:46 Alternatif Tıp
Dudakta çıkan uçuk nasıl geçer?
Dudakta çıkan uçuk nasıl geçer?

Uçuk virüsü, insan vücuduna girip bir kere iltihap oluşturduktan sonra o bölgede var olan sinir düğümüne girerek yerleşir. Bilhassa vücudun zayıf anlarında çoğalarak yeniden çıkar. Psikolojik vakalarda; Depresyon, stres veya kabus görme gibi durumlarda uçukla sık karşılaşılabiliyor.

Bağışıklık sistemi zayıf düştüğünde, aşırı uykusuzluk yada yorgunluk olduğunda, çok fazla güneş ışığına ve UV ışınlara maruz kalındığında, vücutta bir enfeksiyon oluştuğunda uçuk virüsü aktifleşebilir. 

Uçuk Nasıl Geçer?

Uçuk tedavisinde, bu virüsün tekrar etmesine sebep olan durum oldukça önemlidir. Örneğin, dudak çevresinde çıkan uçuğun sebebi stres ise gevşeme taktiklerini öğrenerek stresinizi kontrol altına alabilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi zayıflatan kronik bir hastalığınız varsa gerekli tahlilleri yaptırarak, vücudunuzdaki kan, demir veya çinko eksiğinin giderilmesiyle uçuk tedavisi görebilirsiniz.

Sebep güneş ışınları ise stick vb. güneş koruyucuları, uçuk kremi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca dudak dokusunu zedeleyebilecek ısırma veya yeme gibi tikleriniz varsa bu alışkanlıklarınızı bırakmanız uçuk tedavisi için gereklidir.

Halk arasında uçuk olarak bilinen ve tıp dilinde herpes simplex diye literatüre yerleşmiş olan hastalık hemen herkesin çok nefret ettiği ve sık sık yaşadığı bir problemdir.

İnsanlar bu uçuk virüsünün tam olarak ne olduğunu hala bilmiyor. Zaten asıl kaynağı da belli olmuş değil. Bilinen bir şey varsa o da vücuda sinsice yerleşen ve her fırsatta kendisini açığa çıkartan bir şey olduğudur.

Uçuk virüsü araştırmalardan anlaşıldığı kadarıyla insanların genetik sisteminde yani Dna içinde yer alan ve kalıtsal olarak süregelen bir hastalıktır.

İnsanların yüzde 80’i hayatları boyunca en az bir kez uçuk çıkartırlar. Bu rakam genellikle çok daha fazla olur. Çünkü uçuk çıkartan bir kişi mutlaka tekrar çıkartır.

Uçukla Savaşmaya Yardımcı Besinler
Bazı besinlerin içerisinde lisin denilen ve uçukla savaşmaya yardımcı olan bir amino asit bulunur. Süt, balık, et, baklagiller gibi besinler lisin içerir.

Bir diğer yandan, arginin denilen bir amino asit içeren besinler herpes virüsü için elverişlidir. Arginin çikolata, yer fıstığı, kuru meyveler ve bademde bulunur.

Siyah Çay
Eğer uçuk çıkardıysanız, uçuğun üzerine bir siyah çay poşeti koyun ve bir kaç dakika boyunca nazikçe ovalayın. Bu, ağrıyı azaltacak ve kabarıklığın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Sarımsak

Sarımsağın çok sayıda virüsle savaşmasına yardımcı olan mikrop öldürücü özelliği oldukça iyi bilinmektedir. Bir diş sarımsağı yarıya kesin ve doğrudan uçuğun üzerine yerleştirin.

Süt
Daha önce de belirttiğimiz gibi, süt lisin denilen ve uçuğun iyileşmesini hızlandıran bir amino asit içerir. Bir parça pamuğu süte batırın ve doğrudan uçuğun üzerine uygulayın. Bu tedavi en çok uçuk ilk çıkmaya başladığında işe yarar.

Domates ve Aloe Vera
Günlük temizlik için bir kaç damla domates suyunun ardından aloe vera uygulayın. Aloe, cildimiz için yararlı olan pek çok bileşen içerir ve uçukların hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.

Misket Limonu

Misket limonu, uçukla savaşmaya yardımcı olacak antibakteriel ve antiviral özellikler taşır. Bu özelliklerden yararlanmak için tek yapmanız gereken günde üç kez, doğrudan uçuğun üzerine bir kaç damla damlatmanız.

Bal ve Sirke
Bal da sirke de uçukla savaşmaya yardımcı olacak antiviral özellik taşır. Bir yemek kaşığı balı biraz sirkeyle karıştırıp bir parça pamuk yardımıyla doğrudan uçuğun üzerine uygulayın.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıl 2020 halen bu ucugun devasini bulamadilar..bu dunyada benden cok uçuk cikaran yok..yeter artik ya
    Cevapla
  • senene 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep yalan
    Cevapla
  • matthew 4 yıl önce Şikayet Et
    I was suffering from HERPES DISEASE for over 3 years,i was hopeless until one of my friend directed me to a man called Dr Bash, she said he cure Herpes disease and also said he has helped her friend to cure Herpes Virus, and cure other people with different diseases, i never believed her but after a lot of talk, i decided to give the DOCTOR a try, just few days later i contacted him and he told me what to do which i did and he prepared a herbal medicine and sent to me with prescriptions on how i will take it for a period of days.
    Cevapla
  • İrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Dudağım çok ağrıyo yaa
    Cevapla
  • ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl geçicekkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR