Cilt beyazlatma yöntemleri

Kimyasallara başvurmadan cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için araştırdığımız önerilere göz atabilirsiniz. İşte cilt beyazlatma yöntemleri.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2017 12:01 GÜNCELLEME 19.06.2017 12:01 Alternatif Tıp
Cilt beyazlatma yöntemleri
Cilt beyazlatma yöntemleri

Son günlerde birçok insan cilt beyazlatma yöntemlerine sıkça başvurarak cilt renklerini açmaya çalışıyorlar. Bunun sebepleri arasında günlük hayatta ve beslenme alışkanlıklarında yapılan bir takım hatalar sebebiyet verebiliyor.  Doğal yollardan cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir diye merak ediyuorsanız işte cevapları...

Ciltte oluşan lekelerin sebepleri nelerdir?

Cildinizde meydana gelen koyu lekelerin nedenleri genellikle, sigara, aşırı kahve ve kafein içeren ürünlerin tüketilmesi, güneş koruyucu kullanmamak, aşırı stres, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı gibi bir takım hatalar ciltte koyu lekeleri beraberinde getiriyor.  Genellikle bu problemleri yaşayan insanlar cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar.

Ara ten rengine ve esmer ten rengine sahip olan insanlarda beyaz ten rengine olan hayranlıkları yüzünden cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar.  Bu nedenlerden dolayı cilt beyazlatma alanında bir sürü Pazar oluşmuş, bu alanda bir sürü kozmetik ürünler ve çeşitli ilaçlar üretilmiş. 


Siz bunları kullanmak yerine doğal yollardan cildinizi beyazlatma yöntemlerini denemek istiyorsanız dilerseniz vereceğimiz önerileri değerlendirebilirsiniz.

İşte doğal cilt beyazlatma yöntemleri…

Yoğurt yöntemi ile cilt beyazlatma 
Yoğurtta rengi gibi cildinizi beyaz hale getirmeye yardımcı olan besinlerden bir tanesi.  Yoğurdun içerisinde bulunan laktik sitler cildinizin beyazlamasına yardımcı olur. 

Sade halde bulunan yoğurdu cildinize hafif hafif dokunuşlarla sürün. İnce bir tabaka olmasına dikkat edin. B,ir kaç dakika yoğurdu cildinizde beklettikten sonra su ile durulayın.

Dilerseniz yoğurdun içerisine bal veya yulaf unu karıştırarakta yüzünüzde 10 dk bekletebilirsiniz. 

Tam buğday uyu ve zerdeçal karışımı ile cilt beyazlatma 
Cilt beyazlatma yöntemlerinin bir diğeri de tam buğday unu ve zerdeçal karışımı.  Bu beyazlatıcı maske için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
Bir tutam zerdeçal tozu, iki tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı limon suyu. Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Karıştırmış olduğunuz malzemeleri yüzünüze sürün ve 15 dk bekletin.  Ilık su ile durulayın. Belirli aralıklarla uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı ile cilt beyazlatma
Hindistan cevizi yağını tüm yüzünüze sürmek yerine rengini açmak istediğiniz bölgeye sürmelisiniz. Aksi takdirde yüzünüzü yağlandırıp sivilce problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Hindistan cevizi yağını pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. 

Bal ve badem maskesi ile cilt beyazlatma 
Bir tatlı kaşığı süt tozu ile bir tatlı kaşığı badem ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin. 10 dk sonunda yüzünüzü ılık su ile yıkayın. 

Pirinç suyu ile cilt beyazlatma 
Pirinç suyu hem cildi beyazlatması hem de cildi beslemesi açısından oldukça önemlidir. Bir miktar pirinç suyunu suda haşlayın. Ilınmış olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Kullananlar cildinde ciddi beyazlama etkisinin görüldüğünü söylüyorlar.
Ancak vermiş olduğumuz cilt beyazlatma yöntemlerini uygularken bir takım kurallara dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde yüzünüzü beyazlatmak isterken cilt sağlığınızdan olabilirsiniz. 

YORUMLAR 2
  • Mekke 3 yıl önce Şikayet Et
    Yöntemlerinin çok iyi
    Cevapla
  • Mete--- 5 yıl önce Şikayet Et
    el yapımı yogurt felan olsa oluyormu yoksa katı bim yogurdu ile mi ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR