Polis köpeğe böyle kurşun yağdırdı

ABD'nin California eyaletinde yürek burkan bir olay yaşandı. Gözaltına alınan sahibini korumak isteyen bir köpek, polis tarafından defalarca ateş edilerek öldürüldü. Yaşananlar saniye saniye kameraya yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2013 08:34 GÜNCELLEME 02.07.2013 08:57 Amerika
Polis köpeğe böyle kurşun yağdırdı
Polis köpeğe böyle kurşun yağdırdı

Olay, Pazar günü Hawthorne kentinde meydana geldi. Polis tarafından kapatılan sokaktaki evine giremeyen Leon Rosby, uzun süre Rottweiler cinsi köpeğiyle barikatın çevresinde dolaştı. İddiaya göre Leon Rosby ve polisler arasında ırkçılık konusunda atışmalar yaşandı. Rosby'nin tavırlarını şüpheli bulan iki memur, şahsı gözaltına almak için yaklaşmaya başladı. Leon Rosby, köpeğini arabasına koyup polislere teslim oldu.

Bu sırada, araçtaki köpek, sahibini polislerden korumak için açık camdan dışarı atladı. Polis memurları köpekten kurtulmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Köpeğin bir polisi ısırmaya çalışması bardağı taşıran son damla oldu. Silahına davranan memur, sahibinin çığlıkları arasında köpeğe kurşun yağdırdı. Kanlar içinde kalan köpek telef oldu. Yaşananlar an be an amatör kameraya yansıdı.

Leon Rosby'nin avukatı Michael Gulden, Hawthorne Polis Departmanı'na dava açacaklarını bildirdi. Köpeğini kaybeden talihsiz genç, kısa süre sonra serbest bırakıldı.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • kemal özyurt 11 yıl önce Şikayet Et
    POLİS BİN KERE HAKLI. defalarca izledim polisi tahrik etmek için elinden geleni yaptı serseri köpeği öldürmesi tabiki doğru değil olan köpeğe oldu
    Cevapla
  • umityldz 11 yıl önce Şikayet Et
    gezide . Kuduz köpek gibi Türkiye ye saldıranlar gerçekten kudurdu. almanya ve abd.. Sırada hangi ülke var bakalım...
    Cevapla
  • murat dal 11 yıl önce Şikayet Et
    devamı. polisin çalışma koşulları ve zamanı çok düzensiz. bir de ast üst baskısı bunalmalarına çok çabuk neden olabiliyor. büyük olaylarda evlerine günlerce gidemiyorlar bazen. Ondan sonra da bu polislerden verim bekleyebilir misin?bundan 10 sene falan önce polisin içinde oldukça fazla pislik vardı, şimdi artık bana denk gelmiyor. Son 10 yılda polis, kendi içinde epey bir temizlik yapıyor, çürükler elmalar ayıklanıyor. UNUTMA GÜVENLİK GÜÇLERİ BİZİM İÇİN İÇİNDİR. İHTİYACIMIZ OLDUĞUNDA ÇEKİNMEDEN ONLARA BAŞVURURUZ. ONLARA YARDIMCI OLMAK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZDİR. aklıma geldi eskiden güvenlik güçleri araçlarına yakıt dilenirlerdi. ne mutlu şimdi görmüyorum. :D
    Cevapla
  • murat dal 11 yıl önce Şikayet Et
    Polis ne yapsın?. Türkiyede polisin arkasında kimse yok. Kimsenin söyleyemediğini söyleyeyim : bizim ülkemizde polis olaylara müdahalede çok yetersiz maalesef. Örnek kişi bıçak veya silahla saldırıyorsa öldürmek içindir. Bu da sana vurma yetkisi verir. Veya hızlı giden bir araç, öldürmek amaçlı gidiyor demektir. durdurup hakkında cinayete teşebbüs davası açılmalı. Ama bizim ülkemizde kolluk kuvvetleri kanun ve iç tüzük o kadar dejenere olmuş ki suçlu kanunları senden benden çok daha iyi bilip boşluklarından faydalanabiliyor. Ama burada suçlu polis değil. Çünkü polis silah kullandığında hayatı kayıyor. Hele bir de kanunları bilmiyorsa savunması da işe yaramıyor. Bence polislik mesleği ayaklar altında. Hayatları çok zor. TUTUP SUÇLUYU GETİRİYORLAR, MAĞDUR ŞİKAYETİNİ GERİ ALIYOR. SAVCI VEYA HAKİM SUÇ İŞLEMEYE MEYİLLİ KİŞİYİ SERBEST BIRAKIYOR. O KİŞİ YA PSİKOLOĞA YA DA HAPSE GİTMELİ HALBUKİ. yoksa öldürüyor.
    Cevapla
  • ahmet enes 11 yıl önce Şikayet Et
    Polisimizin Gezi parkında yapmadığını elalem köpeğe yapmış.. Polise hangi köpek saldırırsa saldırsın cezası ölüm....Demokrasi isteyen kanuna uyacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR