ABD'de deprem: 6'sı ağır, 120 yaralı

Amerika'nın California Eyaletine bağlı San Francisco şehrinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 120 kişi yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2014 00:35 GÜNCELLEME 25.08.2014 03:14 Amerika
ABD'de deprem: 6'sı ağır, 120 yaralı
ABD'de deprem: 6'sı ağır, 120 yaralı

Eyalette yangınlara yol açan depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi.

San Francisco'nun Bay Area, NAPA Vadisi merkezinde sabaha karşı meydana gelen deprem, yaklaşık 25-30 saniye sürdü. Bölgede yaşayan 106 bin kişi tarafından şiddetli şekilde hissedilen depremde 6'sı ağır olmak üzere 120 kişi yaralandı. 

VALİ'DEN YARDIM ÇAĞRISI

California Valisi Jerry Brown, eyaletteki kurumlara şarapçılık bölgesi bilinen Napa'daki kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaları talimatı verdi.

Napa İtfaiye Teşkilatı Operasyonlar Şefi John Callanan, yaptığı açıklamada, kentte depremnedeniyle çıkan 6 yangına müdahale ettiklerini kaydederek, yaralıların hastanelere taşınması ve evlerde mahsur kalan olup olmadığı konusundaki arama çalışmalarının kurumun kaynaklarını tükenme noktasına getirdiğini söyledi.

Ağır yaralananlar arasında bir çocuğun da bulunduğunu kaydeden Callanan, deprem sonucu şömineden fırlayan bir parçanın başına çarpması sonucu yaralanan çocuğun hava yoluyla nörolojik değerlendirmeden geçirilmesi için uzman hastaneye nakledildiğini anlattı.

BİNALAR ZARAR GÖRDÜ

Napa kentinde aralarında bölge adliye sarayının da bulunduğu 3 tarihi binada hasar meydana geldiğini, kent merkezindeki 2 ticari binanın da ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten yetkililer, köprüler, binalar ve karayollarındaki hasarı belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada, 10,7 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün Napa'nın 9 kilometre güneyi olduğu bildirildi. Açıklamada, depremin yerel saatle 03.20'de meydana geldiği kaydedildi.

YORUMLAR 4
  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    İLAHİ ADALET. ABD , İsrail Terör Örgütü'ne Filistin'i yıksın diye 100 milyar dolar verdi. Akıllanmazsa daha da verecek. Allah CC ' da Gazzedeki yıkımın daha büyüğünü ABD ye yaşatacak.Daha bu başlangıç Japonya da Afganistan için ABD'ye 100 milyar dolar verdi.Sonuç ne olmuştu : TSUNAMİ.Binlerce Japon öldü. İLAHİ ADALET BU. CENAB-I ALLAH'IN DÜNYAYA KARIŞMADIĞINI MI SANIYOR GAFİL İNSANLAR.
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah taş taş üstünde kalmaz. inşallah ab abd israil de taş taş üstünde kalmaz amin
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM 11 ŞİDDETİNDE DEPREM NASİP ETSİN AMİN. milyonlarca insanın ahı elbette birgün çıkacak
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    iste o gozunuz de dev ettiginiz abd nin acinasi hali. alti ustu 6 buyuklugunde 1 deprem amma 90 kisi yarali ve yikintilar var sili de bile 8.5 luk depremde 90 kisi yaralanmamis idi ki abd nin evlerinin %80 i prefabrik konstruksyon dur yani agac esne yapi beton olanlar da cokmus
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR