ABD 'gerilim hattına' ayak basıyor! Flaş ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, başta Çin olmak üzere Kore Yarımadası'na giderek bölgedeki tansiyonun nabzını ölçecek.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2017 11:01 GÜNCELLEME 14.08.2017 11:05 Amerika
ABD 'gerilim hattına' ayak basıyor! Flaş ziyaret
ABD 'gerilim hattına' ayak basıyor! Flaş ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Washington’la Pyongyang arasında karşılıklı tehditlerin yapıldığı bir dönemde görüşmelerde bulunmak için Kore Yarımadası’nda.

Voice Of America'da yer alan habere göre, Güney Kore yolunda gazetecilere konuşan Dunford, askerin önceliğinin Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırmak için yönetimin diplomatik çabalarıyla, ekonomik çabasını desteklemek, bu çabanın başarısız olması ihtimaline karşı da askeri seçeneklere hazırlıklı olmak olduğunu kaydetti.

ÇİN İLE YANLIŞ ANLAŞILMALAR GİDERİLECEK

Dunford bölgeye ziyaretinin amacının müttefikler Güney Kore ve Japonya’ya güven vermek, Çin’le de yanlış anlamaları önlemek için askeri işbirliği kurmak olduğunu söyledi.

TEHDİT KABUL EDİLEMEZ

"Bu durumdan savaş olmadan çıkmaya bakıyoruz" diyen Dunford, bununla birlikte kendisinin de Pyongyang’ın ABD’yi ve bölgedeki müttefiklerini nükleer silahlarla tehdit ettiği bir dünyanın kabul edilemez olduğunu söylediğini hatırlattı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • @AzbaFur 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin K.KORE ile savaşması halinde; birinci kore savaşında müttefiki Türkiye abdyi kore batağından kurtarmıştı şimdi şartlar çok değişik hatta abd koreyi değil aslında Türkiye'yi vurmak istiyor ki Suriye'ye 1000 den fazla tırlarla silahı laf olsun diye getirmedi . hantal Abd yolun sonuna, son istasyona gelmiş gibi
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Cin resmen kuzey kore uzerinden abd yi tokatliyor. Abd kurmaybaskani eger fuze atarsa bu savasa donusur diyor. Istersen savasma adam gelir beyaz saraya yerlesir.
    Cevapla
  • klyt 6 yıl önce Şikayet Et
    abd de bir ic savas ciksa be guzel olur
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye bak ÇİN heyt be deyince ayakkabı fırçasını kapıp koştu işte güç bu abd artık bitmiştir buna alışalım gözümüzde büyütmeyelim canlar
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hımmm buna karşılık sizde demokrasiyle (!) Tehdid ediyorsunuz ırak suriye libya mısır da örnek demokrasiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR