Gözyaşlarıyla isyan ettiler!

Maria Kasırgası sonrası insani yardımları geciken Porto Rikolular, Trump Tower'ın önünde protesto düzenledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 30.09.2017 09:58 GÜNCELLEME 30.09.2017 10:20 Amerika
Gözyaşlarıyla isyan ettiler!
Gözyaşlarıyla isyan ettiler!

Maria Kasırgası nedeniyle binlerce insanın elektriksiz, susuz ve iletişimsiz kaldığı Porto Riko’ya insani krizi önleyecek yardımların geciktiği gerekçesiyle Chicago’da protesto gösterisi gerçekleşti.

Trump Tower önünde gerçekleşen gösteride, "3.5 milyon Amerikan vatandaşı susuz ve gıdasız", "Porto Riko'nun uluslararası yardım almasına izin verin" ve "Porto Riko özgürdür, koloni değil" yazılı pankartlar dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Porto Riko'ya yeterli desteği vermemekle eleştirildiği gösteride zaman zaman bazı konuşmacı ve göstericilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Atlantik okyanusunda etkili olan Maria kasırgası, Porto Riko'nun Catano kentinde büyük hasara yol açtı.

24 saatte tropik fırtınadan en yüksek seviye kategori 5'e çıkan ve Karayipler üzerinden geçerek Porto Riko ile ABD'nin Virgin Adaları istikametinde ilerleyen Maria kasırgası öncesinde, Porto Riko'da metal çatıların uçtuğu, camların kırıldığı ve yaklaşık 900 bin kişinin elektriksiz kaldığı, bir ağacın ambulansın üzerine düştüğü bildirildi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Yami 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhametinizi ne ara yitirdiniz bu kadar. Onların yaşadıkları Müslümanların acılarını dindirmez...
    Cevapla
  • gurbetçi 9 yıl önce Şikayet Et
    başınıza gelmesini istemediğiniz şeyleri başkalarına dilemeyiniz TÖVBE EDĪN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle