ABD'den şaşırtan çıkış! Bizim haberimiz yok

ABD DışişleriBakanlığı yaptığı açıklama ile, İran'ın Irak'la iş birliğinden haberleri olmadığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2017 14:11 GÜNCELLEME 20.10.2017 14:11 Amerika
ABD'den şaşırtan çıkış! Bizim haberimiz yok
ABD'den şaşırtan çıkış! Bizim haberimiz yok

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Irak'la iş birliği yaptığına dair bir bilgisi olmadığını bildirdi. Bakanlık sözcüsü Nauert, İran'ın kendileri için her zaman "büyük bir endişe kaynağı" olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü Heather Nauert, Irak ve İran'ın iş birliğine dair, "İran'ın dahil olduğundan haberim yok" ifadelerini kullandı.

İran'ın sadece Irak'ta değil, bütün bölgede kendileri için her zaman ‘büyük bir endişe' olduğunu belirten Nauert, "İran rejimi kötü şeyler yaşanmasına yol açıyor" dedi.

Ayrıca Nauert ise İran'ın etkisinin, ABD'nin ve İran'ın bölgedeki diğer rakiplerinin sağladığı yardımla azaltılabileceğini belirtti.

CIA DİREKTÖRÜ: HABERİM VAR

Öte yandan CIA Direktörü Mike Pompeo ise İran'ın Irak'la iş birliği yapıp yapmadığına dair soruya, "Bundan haberim var" diye karşılık verdi.

ABD Senatosu'nun Silah Hizmetler Komitesi üyesi Ted Cruz ise duruma tepki göstererek, "Irak hükümeti bu yolda devam edip İran'ın kuklası olarak hareket edecekse, ABD'nin bu ülkeye olan desteğinin tekrar değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • özer 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak a destek olmadınız ki leş kargaları gibi sömürüyorsunuz ...
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    ted cruz, günaydın
    Cevapla
  • Karakartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Be kadın sizin sebep olduğunuz kötü şeylerden daha fazlasını kimse beceremez. Kötülük konusunda elinize su döken olamaz....vesselam.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    iran tüm ortadoğuyu avucuna almış durumda yemen ve katardanda suudi arabistana girmiş durumda mısırda hakimiyeti sağladığında israil tamamen çevrelenmiş olacak ve esir alınacak ben esir alınması taraftarı değilim infaz edilsin.
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ver silahı pkk ya ver silahı Iraka birbirini öldürsün değil mi? Hesap tutmayınca ırak düşman değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR