Trump iyice haddini aştı! 'En muhteşem işim Kudüs'

Bir İsrail gazetesine mülakat veren Trump, başkanlığının ilk yılındaki en unutulmaz anının sorulması üzerine hiç duraksamadan şunları söyledi: ''Bence en muhteşem anım Kudüs'tü. Kudüs'ü sizin güzel başkentiniz olarak tanımam çok önemliydi. Bir an için bile pişman olmadım.''

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2018 17:04 GÜNCELLEME 09.02.2018 17:05 Amerika
Trump iyice haddini aştı! 'En muhteşem işim Kudüs'
Trump iyice haddini aştı! 'En muhteşem işim Kudüs'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanhayu'nun destekçisi Sheldon Adelson'ın sahibi olduğu 'Israel Hayom' gazetesine konuşan ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Küdüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasının, görevde geçirdiği sürenin doruk noktasını oluşturduğunu söyledi. 

'SÖZÜMÜN ERİYİM'

 

 

Bu kararının Filistinliler, Araplar ve Müslüman ülkelerde yarattığı öfkeyi umursar gözükmeyen Trump, hep sözünün eri bir adam olduğunu, seçim kampanyasında verdiği Küdüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma sözünü tutarak bunu kanıtladığını ve bir an için olsun bu kararından pişman olmadığını belirtti. 

'BANA TEŞEKKÜR ETMEYENLER DE VAR'

Gazetenin genel yayın yönetmeni Boaz Bismuth'un başkanlığının ilk yılındaki en unutulmaz anını sorması üzerine Trump hiç duraksamadan şunları söyledi: ''Bence en muhteşem anım Kudüs'tü. Kudüs'ü sizin güzel başkentiniz olarak tanımam çok önemliydi, pek çok kişi için son derece önemli bir karardı, bunun için bana teşekkür ettiler. Tümüyle dürüst olmam gerekirse bana teşekkür etmeyenler de vardı. Ama çok önemli bir sözdü ve ben yerine getirdim.''

'ÖNCEKİ BAŞKANLAR SÖZLERİNİ TUTAMADI'

''Başkanlığınızın ilk yılında Kudüs'ü tanıyacağınızı öngörüyor muydunuz'' sorusu üzerine ''Evet, bunu ilk yılımda yapmak istediğimi söylemiştim'' karşılığını veren Trump, diğer başkanların kampanyalarında vaat etmelerine karşın aşırı baskı altında kaldıklarından bu kararı alamadığını, onları engellemek için muazzam çaba harcandığını öne sürdü. 

'KUDÜS PAZARLIK KONUSU OLMAKTAN ÇIKTI'

Bismuth'un ''Küdüs'ü tanımam onu müzakare masasının konusu olmaktan çıkardı'' sözüyle ne kast ettiğini sorması üzerine Trump ''Küdüs'ü müzakere masasının konusu olmaktan çıkararak İsrail'in başkenti olduğunu çok net ortaya koydum. Spesifik sınırlara gelince, bu konuda iki taraf hangi karara varırsa onu destekleyeceğim'' dedi.

'BARIŞ İÇİN İSRAİL'İN DE ÖNEMLİ ÖDÜNLER VERMESİ LAZIM'

Bismuth'un ''Küdüs'ü başkenti olarak tanımanız karşılığında İsrail'in yapması gereken bir şey var mı'' diye sorarak İsrail'den ödün bekleyip beklemediğini yokladığı Trump ''Bence her iki tarafın (İsrail-Filistin) da bir barış anlaşmasına ulaşmak için önemli ödünler vermesi gerekecek'' diye konuştu.

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın dostları mağlup,Allah’ın dostları galiptir.
    Cevapla
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne firavunlar geldi geçti sen mi kalacaksın
    Cevapla
  • Hikmet 6 yıl önce Şikayet Et
    kötü komşu insanı malsahibi yaparmış fazla kızmamak lazım bu gibi insanlar çıkacak ki müslümanlar toparlansınlar yoksa müslümanlar darma duman biri bizim can damarımıza dokunacak yoksa biraraya gelemiyoruz şerden hayır çıkar inşallah
    Cevapla
  • öngörü 6 yıl önce Şikayet Et
    abdnin son başkanı
    Cevapla
  • lanetliyadiler 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudicocuklari aglama duvarinin altinda kalin ezilin insallahhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR