Gezegenimizi değiştirecekti! Dünya şokta

New York Times ve Forbes gibi kuruluşlar onu “Yeni Steve Jobs” olarak yansıttı. Projesine yatırım yağdı. Ancak Elizabeht Holmes’un geliştirdiği kan testi cihazının hiçbir işe yaramadığı anlaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2019 12:05 GÜNCELLEME 05.05.2019 12:05 Amerika
Gezegenimizi değiştirecekti! Dünya şokta
Gezegenimizi değiştirecekti! Dünya şokta

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley isimli belgesele göre Elizabeht Holmes, bundan 16 yıl önce henüz 19 yaşındayken, kan testlerinde devrim yapacak bir cihaz geliştirdiğini açıkladı. Edison adlı cihazının damar yerine parmaktan alınacak birkaç damla kan ile kanser ve kolesterol testleri yapabildiği açıklandı. Sabah’ın haberine göre; Kısa süre içinde ABD'nin teknoloji merkezi Silikon Vadisi'ne taşınan Holmes, cihazı için yatırımları kabul etmeye başladı. Rupert Murdoch, George Shultz, Henry Kissinger ve Barack Obama gibi isimler cihazla ilgilenmeye başladı. Holmes'un kurduğu Theranos şirketinin değeri 9.5 milyar dolara kadar yükseldi.

EN BÜYÜK DOLANDIRICI

 

 

Ancak hayaller suya düştü. Hastalıkları teşhis ettiği açıklanan kan testi cihazı Edison'ın aslında hiçbir işe yaramadığı anlaşıldı. Holmes'un topladığı kan örneklerini başka bir şirkette test ettirdiğinin tespit edilmesiyle 9.5 milyar dolarlık şirket değeri sıfırlandı. Şimdilerde 35 yaşında olan Holmes artık "Silikon Vadisi'nin en büyük dolandırıcısı" olarak anılmaya başlasa da hakkında herhangi bir sahtekârlık dosyası açılmadı. Holmes'un hayatı The Dropout isimli dizide de anlatılacak.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    kadin akillica akilsizlari dolandirmis
    Cevapla
  • Ahmet Bayraktar 4 yıl önce Şikayet Et
    Cihazın adından da mı şüphelenmemişler :D
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    reptilyan mı bu yaaa
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı yönetenlerin uzaylı bir ırk olduğu düşünülüyor
    Cevapla
  • Hulusi 4 yıl önce Şikayet Et
    O neki gardaş
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet destegiyle fişlemeler yapmak için kan topladılar desenize. Bunca kurum aptalmı ki bir cihazı yada teknolojiyi tam olarak test etmeden 9.5milyar dolaryatırıma izin versinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR