Trump'a teklif ettiler: 1 avro ver senin olsun

ABD ile Danimarka arasında Grönland tartışması devam ederken, Belçika'daki ayrılıkçı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinin gençlik kolu, ABD Başkanı Trump'a Valonya bölgesini satın almasını önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2019 23:35 GÜNCELLEME 22.08.2019 23:37 Amerika
Trump'a teklif ettiler: 1 avro ver senin olsun
Trump'a teklif ettiler: 1 avro ver senin olsun

Belçika'daki Flaman bölgesinin bağımsızlığını savunan gençlik kolu, "Jong N-VA" adlı Twitter hesabından Trump'ı etiketleyerek paylaştığı mesajda, "Sevgili Başkan, 1 avro ver, Valonya senin olsun. Bizi ara." ifadesini kullandı. 

 

 

Gençlik kolunun "Grönland satılık değil" etiketine de yer veren mesajı, ülke genelinde tepkiye yol açtı. 

Frankofon Reformcu Hareket Partisinden (MR) Christine Defraigne "Bu mesaj her şeyi özetliyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Hristiyan Demokratlardan (CDH) Catherine Fonck da genç N-VA'lılar için üzüntü duyduğunu belirterek, "Bu gençlerin geleceğe ve topluma yönelik bakışı üzücü ve bencilce." mesajını paylaştı. 

Valon, Flaman ve Brüksel bölgelerinden oluşan Belçika'da, ekonomik olarak güçlü olan Flamanların bir kısmı bölgelerinin ülkeden ayrılması gerektiğini savunuyor. 

GRÖNLAND TARTIŞMASI

Wall Street Journal gazetesi, Trump'ın toplantılarda, yemeklerde ve sohbetlerde danışmanlarına ABD'nin Grönland'i alıp alamayacağını sorduğunu, Grönland'ın bol kaynaklarının ve jeopolitik öneminin bahsi geçtiğinde ilgiyle dinlediğini yazmıştı. Haberde isminin açıklanmasını istemeyen iki kaynak da Trump'ın Beyaz Saray danışmanından bu konuyu araştırmasını istediğini aktarmıştı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Trump'ın Grönland'ı satın almak istediği yönündeki haberler için "bunun absürt bir tartışma konusu" olduğu değerlendirmesini yaparak, adanın satılık olmadığını belirtmişti. Frederiksen, "Grönland Danimarkalı değil. Grönland Grönlandlı. Buna cidden niyet edilmediğini ısrarla ümit ediyorum." ifadesini kullanmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump,  Frederiksen'in ABD'nin Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak yorumlamasının ardından gelecek ay bu ülkeye yapacağı ziyareti ertelemiş, bu yorumu "çirkin ve uygunsuz" olarak nitelendirmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd alaskayi ruslardan lousiannayi fransizlardan parayla satın alarak genişledi biz Türkler ise şehit kanlarıyla bu topraklara sahip oldukları onun için bizler daha çok çalışmalıyız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR