Ürdün Kralı Abdullah, Clinton'la görüştü

ABD’ye resmi ziyaret düzenleyen Ürdün Kralı II. Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 11:22 GÜNCELLEME 17.05.2011 11:22 Amerika
Ürdün Kralı Abdullah, Clinton'la görüştü
Ürdün Kralı Abdullah, Clinton'la görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Clinton’la görüşen Ürdün Kralı II. Abdullah, halk hareketlerinin etkisindeki Ortadoğu’nun hangi yöne ilerleyeceğinde ABD’nin rolünün kritik olacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşme öncesinde basına kısa süreli açıklama yapan ikiliden Clinton, Kral II. Abdullah’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Clinton,“Kendisi dünyada devam eden olağanüstü değişimlerde güçlü ve istikrarlı bir sestir. Kendisi ABD için büyük bir dost ve ortaktır. Ürdün’ü bir çok ortak hedeflerimizi izlediğimiz ve birçok ortak çıkarlarımızı paylaştığımız bir ülke olarak görüyoruz” dedi.

Ürdün Kralı II. Abdullah da yaptığı kısa konuşmada ABD ile ilişkilere değer verdiklerini söyleyerek Washington’a sadece iki ülke arasındaki ilişkileri ve Ortadoğu’da karşılaşılan sorunları ele almak için değil aynı zamanda Arap ülkelerinde meydana gelen halk hareketlerini ele almak için geldiklerini söyledi.

Kral Abdullah, “Bu hepimiz için zor bir meseledir ve umarım doğru bir şekilde hallolur. Ortadoğu’nun hangi yöne doğru ilerleyeceğinde ABD’nin rolü kritik olacaktır” dedi. Kral Abdullah ayrıca görüşmelerde İsrail ile Filistinlileri müzakere masasına getirmenin yollarına bakacaklarını çünkü Ortadoğu’nun en önemli meselesinin İsrail-Filistin meselesi olduğunu söyledi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR