Kırmızı etle yarışıyor!

Doğada kavak ağaçlarında yetiştirilen istiridye mantarı, sağlık açısından faydalı olmasının yanında fiyat olarak da oldukça ekonomiktir.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2017 11:11 GÜNCELLEME 19.10.2017 11:11 Alternatif Tıp
Kırmızı etle yarışıyor!

İstiridye mantarı doğada kavak ağaçlarında yetişen son derece faydalı bir besin türüdür.  Şeklinin şapka şeklinde olması ve istiridye kabuğuna benzemesi nedeniyle adına istiridye mantarı denilmektedir.  İstiridye mantarının üretiminin türkiyede yaygınlaşması sonucunda kırmızı ete rakip olduğu söyleniyor. Hem faydalarının git gide artması hemde ekonomik olması nedeniyle istiridye mantarı son zamanlarda oldukça revaçta… istiridye mantarının faydalarını açıklamadan önce dilerseniz istiridye mantarı nasıl yetiştirilir sorusunun cevabını verelim. 

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir?

İstiridye mantarını yetiştirmek için bir takınm sistematik kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.  Evde yetiştirilmesine imkan olmayan istiridye mantarı serin, gölgelik, bol oksijenli alanlarda yetişir. Bu nedenler kavak ağaçlarının köklerinde bulunmaktadır. 

İstiridye mantarı kompostu nedir, nasıl oluşur?
Mantarın doğada yetiştiği kavak ve kayın ağacının oluştuğu ortamda kompost denilen ortam oluşur.  İstiridye mantarı kompostu, mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Kansızlıkla savaşır 

Kansızlık probleminiz varsa ve kansızlığa bağlı gelişen hastalıklara sahipseniz bl bol istiridye mantarı tüketebilirsiniz. Folat veya demir eksikliği nedeniyle anemi şikayeti olan kişiler beslenmelerine istiridye mantarını dahil ederek bu hastalıktan kurtulabilir. 

Kabızlığa biberebir
Kabızlık ve sindirim problemleri ile karşı karşıya kalanlar istiridye mantarı tüketip bu soruna elveda diyebilirler.