ABD: YPG'nin sözünü tutmasını bekliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) YPG'nin, Fırat'ın doğusuna çekileceklerine dair sözlerini tutmalarını beklediklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2016 08:43 GÜNCELLEME 26.08.2016 08:53 Amerika
ABD: YPG'nin sözünü tutmasını bekliyoruz

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Suriyeli muhalif güçlerin koalisyon unsurlarının da desteğiyle Cerablus’un kontrolünü ele geçirdiğini, DAEŞ savaşçılarının büyük ölçüde kentten çıkarıldığını söyledi.

Örgütün son direnişini kırmak ve el yapımı bombaları temizlemek için operasyonların devam ettiğini ifade eden Cook, koalisyon güçlerinin Cerablus operasyonuna bugün tek hava saldırısı desteği sunduğunu bildirdi.

Menbiç’in ardından, Türkiye'nin desteğiyle Cerablus’un da örgütten alınmasının IŞİD’e karşı yürütülen askeri operasyonun önemli bir kilometre taşını oluşturduğunu anlatan Cook, "Bu DAEŞ’e vurulan ağır bir darbe. Cerablus operasyonu özellikle askeri operasyonlar kapsamında ileriye dönük önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

Cook, YPG’nin operasyonların ardından Fırat’ın doğusuna çekileceklerine dair sözleri tutmalarını beklediklerini vurguladı.