Bebeği uykudan hemen önce emzirmeyin!

Birinci aydan itibaren, bebeklerde kusma ile kendini gösteren reflü, mide içeriğinin yemek borusuna hatta ağza kadar geri gelmesidir.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2017 15:08 GÜNCELLEME 12.08.2017 15:08 Bebek
Bebeği uykudan hemen önce emzirmeyin!

Özellikle yatmadan hemen önce çocukların emzirilmesinin, rüflüyü artırdığını vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nermin Tansuğ'dan annelere on tavsiye: 

1- Reflü tanısı konulan çocuklarda yatak başı 30 derece kadar yükseltilmelidir. Bebeklerin sol tarafına ve yan pozisyonda yatırılması reflüyü azaltır. 

2- Reflüsü olduğundan şüphenilen bebeklerde, normal beslenme koşulları sağlanılamadığından, kilo artışı düzenli olarak takip edilmelidir. 



3- Bebekler, sık sık beslenmeli, her beslenmeden sonra mutlaka gazı çıkarılmalıdır.

4- Reflü şüphesi olan bebeklerde yalancı emzik tedavi edici olabilir. Emzik bebekte tükürük salgısını ve bağırsak hareketlerini artırır. 


5- Anne sütü ile beslenen bebeklerde reflü azalır. Mama kullanımında, keçi boynuzu tozu katılmış özel mamalar reflü ihtimalini azaltır. 

6- Alerjik durumlarda, süt tüketimine dikkat etmek reflü ihtimalini azaltır.

7- Pasif olarak sigaraya maruz kalmak bebeklerde reflüyü tetikler. 

8- Büyük çocuklarda, çikolata, aşırı yağlı yiyecekler, ekşili cips, ketçap, mayonez, soğan, sarımsak gibi gıdalar, asitli gazlı içeceklerden çocuklar uzak tutulmalıdır. 


9- Çocuklarda öğün miktarı küçük tutulmalı, akşam yemekleri yatmadan en az 2 saat önce yedirilmelidir. 

10- Karın içi basıncını azaltmak için çok sıkı elbiseler giydirilmemeli, kemerler çok sıkılmamalıdır.