Bebeklerdeki gül hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Bebek ve çocuklarda görülebilen gül hastalığının belirtilerini ve tedavi yöntemini sizler için araştırdık. İşte Gül hastalığıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2018 11:51 GÜNCELLEME 04.10.2018 15:56 Bebek
Bebeklerdeki gül hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Henüz 3 aylıkken bile görülebilen Gül hastalığı, daha çok 10 yaşından büyük olan çocukların ciltlerinde döküntü halinde kendini gösterir. Ciltte nokta nokta beliren lekeler, daha çok kış ve sonbahar mevsiminde ortaya çıkar. Ömür boyu kalabilen bu lekeler, esmer tenli çocuklarda kendiliğinden kaybolurken daha açık tenli çocuklarda kahverenginde izler bırakabilir.

ÇOCUKLARDA GÜL HASTALIĞI NASIL ANLAŞILIR?

''Pitriyazis rosea'' olarak da adlandırılabilen gül hastalığı soluk pembe, düz, açık kahverengi, hafif kepekli, yuvarlak ya da oval tipinde lekelerin görülmesiyle ortaya çıkar. 1-2 hafta içinde çocuğun özellikle karnı, göğüs ve kollarına doğru yayılan silik pembe lekeler 6-12 hafta içinde geçer. Hafif ateş, baş ağrısı, yorgunluklarla beraber çocuk bir süre sonra döküntülerini kaşıma isteği duyar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise, çocuk vakit kaybetmeden uzmana gösterilmelidir.

Hastalık için özel bir tedavi yöntemi uygulanmasa da doktor cildi rahatlatacak ve kaşınmayı azaltacak kremler önerebilir.