Bebekler için cilt bakım önerileri! Bebeklerde görülen cilt problemleri neler?

Hassas bir cilt yapısına sahip olan yeni doğan bebeklerin cilt problemleri ile karşılaşmamaları için bakımına dikkat etmek gerekir. Yeni doğan bebeklerde ortaya çıkan bazı cilt problemlerinin önüne geçmek için evde uygulayabileceğiniz doğal formülleri sizler için araştırdık. Peki kışın bebeklerde cilt bakımı nasıl yapılmalı? Bebeklerde görülen cilt sorunları neler? Bebeklerde cilt kuruluğu neden olur?

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2020 07:39 GÜNCELLEME 26.02.2020 10:11 Bebek
Bebekler için cilt bakım önerileri! Bebeklerde görülen cilt problemleri neler?

Biz yetişkinlere göre çok daha hassas ve narin bir yapıda olan bebeklerde cilt problemlerinin görülmemesi için bakımına önem vermek gerekir. Bebeklerin tenine değecek her ürün doktorun kontrolü dahilinde bilinçli bir şekilde uygulanmalıdır. Dolaşım sistemi tam olarak gelişmeyeceği için ilk aylarda ciltte kızarmaların görülmesi normaldir. Doğum sırasında kanaldan geçerken uğranılan basınç nedeniyle  vücudun bazı bölgelerinde yer yer kırmızı noktalar ve morluklara rastlanılabilir. Doğum lekeleri, cilt soyulması, egzama, tüylenme, isilik, akne, konak ve pişik gibi yaygın görülebilen bazı cilt problemlerinde doğru müdahaleler iyileşme sürecini hızlandırabilir. Evde doğal yöntemlerle bebeğinizin cilt bakımını sağlamak için izleyebileceğiniz adımlar ise şöyledir:

BEBEKLERDE GÖRÜLEN CİLT SORUNLARI NELER? BEBEKLERDE CİLT SAĞLIĞI

TIKLA OKU: BEBEKLERDE ÇAPAK NASIL TEMİZLENİR?

BEBEKLERDE CİLT SOYULMASI: Anne rahmi içerisinde koruyucu tabakanın doğum sonrasında dökülerek atılmasından dolayı oluşan bir sorundur. Nazik hareketlerle bebeği tahriş etmeden banyo yaptırmak ve sonrasında iyice nemlendirmek önemlidir.
BEBEKLERDE CİLT KURULUĞU: Yağ hücrelerinin az miktarda salgı göstermesi kuruluğun temel sebepleri arasındadır. Uzun süreli devamı durumunda bebeklerde egzama gibi ciddi cilt sağlığı problemleri oluşabilir. Kuruluğun önünü geçmek için hassas deterjanlar kullanılabilir, pamuklu kıyafet tercihi önerilebilir.
BEBEKLERDE MİLİA (SİVİLCE): Yüzde ve saçlarda deri üzerinde beliren küçük beyaz kabarcıkların içi mini kistiklerden oluşur. Tedavi edilmeden kendiliğinden ortadan kaybolur.
YENİ DOĞAN AKNESİ: Anneden bebeğe geçen hormonlarının etkisiyle ortaya çıkan yeni doğan aknesi yüzün alın ve yanaklarında rastlanır. Tedavisinde iltihabi lezyonlar varsa harici antibiyotikler kullanılır. 

BEBEKLERDE CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR? CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...

Biz yetişkinlere göre nemi tutma seviyesi daha az olan ve kuruluğu yüksek olan prematüre bebeklerde enfeksiyonlara ya da toksinlere daha açık olunur. Bebeklere özel nemlendirici özelliği olan bebek yağları ve losyonlar cilt bakımında tercih edilebilir. Yağlı pomatlar, merhem ve kremler, deri gözeneklerini tıkayacağı için terlemenin de önüne geçecektir. Kimyasal içeren bakım ürünlerinden uzak durmak gerekir.

Cilt bakımının haricinde kıyafet temizliği de cilde temas edeceği için doğru yıkanmalı ve uygun ürünler kullanılmalıdır. Tahrişe sebep olabileceği için deterjan ve yumuşatıcılara dikkat edilmelidir. Bebek giysilerinin temizliğinde, sabun tozu kullanılabilir, giysiler bol su ile durulanmalı ve mutlaka ütülenmelidir.

KIŞIN BEBEKLER İÇİN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Rüzgarlı ve sert havaların hakim olduğu kış aylarında yeni doğan cildini korumak için temizliğe ve doğru kıyafet seçimlerine dikkat etmek gerekiyor. Bebeklerin hastalıksız bir kış geçirmeleri için dikkat edebileceğiniz önerileri sizler için sıraladık...

1- Soğuk havalarda dışarı çıkmak durumundaysanız, ani sıcaklık farklılıklarına karşı bebeklerin cildi daha hassas olacağı için üşümediğinden emin olmak için yeterince giydirmelisiniz. Kıyafetleri mekanın sıcaklığına göre belirlemeli ve kat kat giydirdiğiniz kıyafetlerin sayısını azaltmalısınız. Pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesi ise en idealidir.

2- Hastalık dönemindeki yaygın belirtilerinden biride burun akıntısıdır. Bununla beraber görülebilecek olan salyadan dolayı dudakları sık sık yalamak, kuru hava teması ile karşı karşıya kalındığında çatlama ve kızarıklık yapabilir. Bunu önlemek için çok ince bir tabaka halinde nemlendirici kullanılmalıdır.

3- Soğuk havalarda dışarı çıkmaya hazırlanan bebekler için mutlaka atkı ve bere kullanılmalıdır.

4- Yaz- Kış demeden güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan 15 dakika önce bebeğinize sürmelisiniz.

5- Egzama rahatsızlığına sahip bir cilt söz konusuysa o bölge için uygun temizleyiciler kullanılmalıdır. Banyo sonrası vücut mutlaka nemlendirilmelidir.