Zahide Güçlü kimdir ve kaç yaşındadır? Eşi kim? Zahide Güçlü Ekici'nin biyografisi

Zahide Güçlü, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında şehit düşen mühendislerden biri. Vefatının ardından çok sayıda insan tarafından hakkında araştırma yapılan Zahide Güçlü'nün bilinmeyen hayatı haberimizde....

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 11:00 GÜNCELLEME 25.10.2024 11:00 BİYOGRAFİ
Zahide Güçlü kimdir ve kaç yaşındadır? Eşi kim? Zahide Güçlü Ekici'nin biyografisi

Zahide Güçlü 1988'de dünyaya geldi. 36 yaşındadır. Tam adı Zahide Güçlü Ekici'dir. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra makine mühendisi olarak kariyerine başlangıç yaptı.

TUSAŞ'ta başmühendis olarak çalışan Zahide Güçlü, GÖKBEY helikopteri gibi stratejik projelerde aktif görev aldı. Ayrıca,  Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen birçok projede etkin olarak rol oynadı. 

ZAHİDE GÜÇLÜ'NÜN EŞİ

Zahide Güçlü 23 Ekim 2010'da, üniversite döneminde tanıştığı Yalçın Ekici (Makine Mühendisi) ile evlendi. Çiftin 7 yaşında bir kız çocuğu bulunmaktadır. 2021'de kızı kanser mücadelesi verdi ve sağlığına kavuştu. 

ZAHİDE GÜÇLÜ'NÜN VEFATI

Zahide Güçlü, 23 Ekim 2024'te, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında şehit düştü. Zahide Güçlü, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak üzere dışarı çıktığında vefat ettiği ortaya çıktı. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR