Bursa'ya Filipinli gelin! Aşkının peşinden geldi, köy düğünüyle evlendi

Dubai'de tanışıp aşık olduğu Bursalı genç Faruk Çobanoğlu ile evlenmek için Bursa'ya gelen Filipinli gelin düzenlenen köy düğününde aşık olduğu gençle evlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2022 11:43 GÜNCELLEME 27.09.2022 11:43 ÜLKE'DE BUGÜN
Bursa'ya Filipinli gelin! Aşkının peşinden geldi, köy düğünüyle evlendi

Dubai'de çalışırken tanışıp bir birine aşık olan Bursalı Faruk Çobanoğlu ve Filipinlerli Grace Marinela Villasenor Red, evlenmeye karar verdi. Damadın ailesi ilk önce Türk adetlerine uygun olarak kızı ailesinden Allah'ın emri Peygamberin kavliyle istedi. Ailenin onay vermesiyle çift düğününü damadın memleketi olan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Kurşunlu köyünde geleneklere uygun yaptı.

OYUN HAVASI OYNAMAYA DOYAMADI

Gelin için kına yakılırken; kaynana gelinin avcuna altın koyup kına sürdü. Daha sonra çift dans etti. Türk oyun havaların çok beğenen Filipinlerli gelin saatlerce Bursa oyun havalarıyla hünerlerini sergiledi. Köylerde en mutlu gününde çiftti yalnız bırakmadı.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİM"

Türkiye'ye kendisini aşkın getirdiğini ifade eden Grace Marinela Villasenor Red, "Faruk'la bir birimizi çok sevdik evlenmeye kara verdik. Düğünümüz burada oldu Türkiye'yi çok sevdim" dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR