Mucize gibi olay: Felç kaldı "yürüyemezsin" dediler...

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde aniden rahatsızlanıp felç geçiren 62 yaşındaki Ali Menteş, 75 günlük fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasının ardından sağlığına kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 11:42 GÜNCELLEME 03.10.2024 11:47 ÜLKE'DE BUGÜN
Mucize gibi olay: Felç kaldı "yürüyemezsin" dediler...

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Çelebi Mahallesi'nde çobanlık yaparak yaşamını sürdüren 62 yaşındaki Ali Menteş, ansızın rahatsızlanarak felç geçirdi.

Üç aydır vücudunun neredeyse tamamını kullanamayan 2 çocuk babası Menteş, hastanelere gitmesine rağmen yatağa mahkum oldu.

Yenişehir'de faaliyet gösteren Destek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de şansını deneyen Menteş, burada Uzman öğretici, psikolojik danışmanı Özlem Tekyıldırım ile tanıştı.

Psikolojik danışmanı himayesinde tedavi programını düzenli bir şekilde yerine getiren Menteş, 75 günlük program sonrası kendi başına ayağa kalktı. Menteş, 75 günlük çalışma sonrası eski sağlığına kavuşarak hayatına devam etti.

Psikolojik danışman Özlem Tekyıldırım, "Ali Bey 6 ay önce kurumumuza başvuru yaptığında felç geçirmişti. Birçok hastane ve rehabilitasyon merkezinde tedavi sürecine girmesine rağmen yürüyemiyordu. Kurumumuza geldiğinde fizyoterapist arkadaşlarımız ile birlikte güzel bir ekip çalışması gerçekleştirdik. Manuel yöntemler ve cihazlarla hastamızın tekrar yürüyebilmesi için psikolojik destek verdik. Manuel uygulamalar gerçekleştirdik. 2 buçuk ay her gün fizik tedavi uyguladık ve sonucu aldık." diye konuştu.

Felç geçirdikten sonra tekrar yürümeye başlayan Menteş ise, "Birkaç yere gittim ancak olumlu sonuçlanmadı. Sonrasında Yenişehir'de bulunan bir rehabilitasyon merkezine gittim. 2 buçuk ayda tekrardan yürümeye başladım. Çok mutluyum." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR