Muğla'da halk bu hayvan yüzünden alarma geçti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde çınar ve portakal ağaçlarında görülen uzun antenli böcek bölge halkını alarma geçirdi. Birçok ağaca zarar vereceği düşünülen hayvan için Muğla Ortaca İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 16:12 GÜNCELLEME 03.10.2024 16:19 ÜLKE'DE BUGÜN
Muğla'da halk bu hayvan yüzünden alarma geçti
Muğla'da halk bu hayvan yüzünden alarma geçti

Edinilen bilgiye göre, olay Ortanca ilçesinde yaşandı. Çınar ve portakal ağaçlarında görülen uzun antenli böcek yöre halkını tedirgin etti. 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı teknik ekipler, bu zararlı hayvanın yayılmasını önlemek ve ağaçları korumak amacıyla Ortaca’da kapsamlı inceleme başlattı. 

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada durumun ciddiyetinin altını çizerek, vatandaşların böceği görmeleri halinde kendilerine haber vermeleri çağrısı yaptı. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • yigitalp 50 dakika önce Şikayet Et
    meyve ağaçlarının baş düşmanı
    Cevapla
  • delidumrul 56 dakika önce Şikayet Et
    Allah gelir sizin hakkınızdan chpkk muğla
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 1 saat önce Şikayet Et
    Bu böcek fındık ağaçlarının dibinde de bazı kesimlerde görülmüş fındık ağaçlarında burgu gibi delik açarak fındık ağaçlarına zarar vermeye başlamıştır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR