Küsuf namazı nedir, ne zaman kılınır? Küsuf namazı faziletleri...

Güneş tutulması esnasında kılınan Küsuf namazı, Allah'ın yüceliğine sığınarak rızasını kazanmak niyetiyle idrak edildiğinde çok faziletlidir. Peki güneş tutulması esnasında kılınan küsuf namazının faziletleri nelerdir? Küsuf namazı nasıl kılınır?

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2021 16:02 GÜNCELLEME 10.06.2021 16:06 DİNİ BİLGİLER
Küsuf namazı nedir, ne zaman kılınır? Küsuf namazı faziletleri...

Küsuf namazı, güneş tutulması esnasında kılınan nafile namazdır. Peygamber Efendimiz (s.a.s), Küsuf namazı ile ilgili hadis-i şerifleri bulunmaktadır. Allah’ın varlığını ve kudretini gösteren en mucizevi olay olan güneş tutulmasında Allah’ın yüceliğini kabul etmek niyetiyle kılınan namazdır. 10 Haziran’a denk gelen 2021 yılının en önemli gökyüzü olayı olduğundan imkanı ve vakti olanların Küsuf namazını kılmaları tavsiye edilir. 

İnşirah Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali! 100 defa İnşirah Suresi okumanın faziletleri...

Küsuf Suresi Faziletleri

En önemli doğa olaylarından birinin gerçekleştiği güneş tutulması esnasında kılınan küsuf namazı, kişinin kaza, bela, deprem, sel, fırtına gibi doğal afetlerden korumasına rivayet edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünnetlerinden biri olduğu ve Allah (c.c) hikmetinden sual edilmeden iman etmeyi ve O’nun yüceliğine sığınmayı ifade ettiği için Allah katında çok faziletlidir. 

Küsuf Namazı Nasıl Kılınır?

2 rekattan oluşan küsuf namazı, güneş tutulma esnasında kılınır. İlk rekatta ‘niyet ettim Allah rızası için küsuf namazı kılmaya’ şeklinde niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek namaza durulur. Ardından Sübhaneke, Euzubesmele çekerek Fatiha Suresi ve son olarak Kuran-ı Kerim’den bir sure okunur. Rüku ve secdeye gidildikten sonra 2. Rekata başlanır. 

2. rekatta Besmele, Fatiha suresi ve Kuran-ı Kerim’den bir sure okunduktan sonra rüku ve secdeye gidilir. İkinci rekatın sonunda oturduktan sonra Ettehiyyatu, Allahumme Salli,  Allhumme Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir.